Чи можна повністю відмовитися від хліба - відповідь лікаря

12 листопада 2021, 23:54
Дієтолог також зазначила, що найкориснішим вважається цільнозерновий хліб з висівками і клітковиною, оскільки він буде самим нейтральним з усіх видів хліба.
Хліб
Чи можна повністю відмовитися від хліба - відповідь лікаря / УНІАН

Якщо виключити повністю з раціону хліб, то в організмі людини відбудуться зміни. Про це дієтолог і ендокринолог Олена Барредо розповіла в коментарі РИА Новости.

"Хліб - це швидкий вуглевод, який негативно впливає на вуглеводний обмін і викликає інсулінорезистентність. При відмові від хліба у людини зменшиться інсулін, глюкоза і нормалізується вуглеводний і ліпідний обмін. Також знизяться тригліцериди і погані фракції холестерину. У кишечнику сповільниться зростання патогенних бактерій і грибів, що дасть зростання співдружній мікробіоті", — заявила співрозмовник агентства.

Барредо також зазначила, що найкориснішим вважається цільнозерновий хліб з висівками і клітковиною, оскільки він буде самим нейтральним з усіх видів хліба, які підвищують інсулін і глюкозу.

відео дня

читайте такожЛікар пояснив, як найкраще зберігати хліб вдома: ідеальний спосіб

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що президент Асоціації дієтологів України Олег Швець назвав приховану загрозу хліба. Експерт зазначив, що хліб є одним з основних джерел солі в раціоні людини, а українці їдять його без міри.

Також Експерт з харчування і вчений-дієтолог Марія Сітелль розвіяла 5 міфів про білий хліб. Вона підкреслила, що в суспільстві існує помилкова думка, що білий хліб робить більший вплив на здоров'я, ніж чорний.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти