Чи можна зробити макарони без масла: спосіб, який врятує будь-яку господиню

23 травня 2023, 12:11
Макарони є основою раціону великої кількості людей. Ми розповімо навіщо додають вершкове масло в макарони і що робити, якщо масла немає.
Чи можна зробити макарони без масла
Чи можна зробити макарони без масла / колаж: Главред, фото: pexels

Досить велика кількість людей не просто вживає макарони, а любить їх. Це виріб, як і будь-яка інша страва, вимагає знань про те, як правильно її приготувати. Главред розповість, чи потрібно додавати масло в макарони в обов'язковому порядку і як вийти з ситуації, якщо масла немає.

Навіщо додають вершкове масло в макарони - чому це важливо

У багатьох в житті траплялися ситуації, коли макарони злипалися після приготування і перетворювалися в один ком. Саме з цієї причини в рецептах вказують необхідність використання масла.

Крім іншого, окрім оливкової та соняшникової олії, часто використовують вершкове масло. Далі ми розповімо, для чого.

відео дня

Яке масло додавати в макарони після варіння - особливості кожного

Як ми вже сказали вище - олія використовується для того, щоб макарони не перетворилися в кашу. Вона огортає вироби, тим самим впливає на їх текстуру і не дає злипнутися. З такою метою необхідно використовувати оливкову або соняшникову олію.

З вершковим маслом історія трохи інша - його використовують з метою змінити смак і додати страві більш ніжний, вершковий відтінок.

Коли додавати вершкове масло в макарони - оптимальний варіант

У приготуванні різних страв всі господині використовують ті рецепти, які подобаються і підходять особисто їм. У випадку з макаронами ситуація точно така ж. Іноді рослинне масло разом з сіллю додають в каструлю, де вариться продукт. Однак є й інший варіант - масло можна додати тоді, коли вода вже злита.

Якщо говорити про вершкове масло - його додають вже в кінці, після того, як всі процедури з приготування завершені.

Чи можна зробити макарони без масла - спосіб для тих, хто забув купити інгредієнт

Бувають ситуації, коли макарони потрібні, а масла немає. У таких випадках можна скористатися способом, який може виручити будь-кого.

Якщо у вашому будинку не виявилося масла - макарони доведеться варити на великому вогні і у великій каструлі. Це дозволить їм не злипнутися. Також по можливості краще використовувати макарони з твердих сортів пшениці.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти