Чи можна знизити шкоду від червоного м'яса - відповідь вчених

23 вересня 2021, 01:29
Як кажуть дослідники, особливо небезпечні для людського тіла речовини, які додають як консерванти в оброблені продукти, виготовлені з червоного м'яса.
м'ясо, їжа, харчування
Чи можна знизити шкоду від червоного м'яса - відповідь вчених / Reuters

Вчені, що працюють в міжнародному проекті PHYTOME, з'ясували, чим небезпечні продукти, які додають як консерванти в оброблені продукти з червоного м'яса. Результати дослідження були опубліковані в журналі Molecular Nutrition and Food Research.

За словами вчених, речовини, що містяться в таких рослинах, як розмарин, зелений чай і рейнутрія Японська, можуть стати замінником канцерогенних нітритів, яких зазвичай і додають в якості консервантів в оброблені продукти з червоного м'яса.

В рамках даного дослідження вчені додавали в ковбасні вироби і шинки, а також у варене і в'ялене червоне м'ясо натуральні екстракти різних рослин і їх суміші.

Автори встановили, що найбільш ефективними замінниками нітритів можуть стати речовини, що містяться в розмарині і зеленому чаї, а також ресвератрол — екстракт рейнутрії японської Reynoutria japonica (рослини, що відбувається з Далекого Сходу і широко поширився по всьому світу).

читайте такожЛікар пояснила, як правильно і з користю їсти м'ясо

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти