Чи можна викидати годинник і як це правильно зробити: що говорять прикмети

27 березня 2023, 07:44
9320
Якщо годинник зламався і поремонтувати його неможливо, не варто його просто викидати. Є інші способи його позбутися.
Часы
Зламаний годинник не можна довго тримати вдома/ pixabay.com, ua.depositphotos.com

Здавна годинникам приписували досить сильну енергетичну складову. Наші предки вірили, що цей предмет досить сильно пов'язаний з енергетикою дому, у якому він перебуває, або людини, яка його носить. Тому до питання, як правильно викинути настінний годинник або маленький ручний аксесуар, щоб не накликати біду, підходили з усією відповідальністю.

Головне, що варто запам’ятати – згідно з прикметами найбільшу шкоду може спричинити не те, що ви неправильно викинете годинник, а те, що зламаний годинник тривалий час залишатиметься у вас вдома.

Раніше ми розповідали, чи можна тримати вдома годинник, який стоїть. Прикмети кажуть, що зламаний годинник не варто довго тримати біля себе, адже таким чином можна накликати біду. До того ж навіть з практичної точки зору це не має сенсу, адже ніякої користі такий предмет уже не приносить.

відео дня

Чи можна викидати годинник

Годинник, який зламався, можна викидати, але, якщо є бажання його зберегти, є способи продовжити його життя. Наприклад, занести його у майстерню.

Якщо ви не плануєте його ремонтувати або це неможливо, тоді є краща альтернатива тому, щоб просто кинути його у смітник. Замість цього можна віддати годинник на утилізацію у спеціалізовані компанії або занести у майстерню, у якій його можуть розібрати і використати деталі для ремонту інших виробів.

Якщо годинник старовинний або має якусь цінність, його можна продати колекціонерам. У разі, якщо у ньому містяться дорогоцінні метали, можна віднести його в ломбард або в інше місце, де приймають такі вироби.

Подібним чином можна також позбутися годинника, який нормально функціонує, але просто перестав вам подобатися чи "морально застарів". У разі, якщо він має якусь цінність, то його можна віднести у ломбард, колекціонерам чи продати/віддати іншим чином.

Варто пам’ятати і про те, що більшість годинників містять такі компоненти, які можуть завдати шкоди навколишньому середовищу у разі, якщо ви їх просто викинете. Тому згадані вище альтернативні способи допоможуть позбутися годинника без будь-яких наслідків.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти