Чи можна виростити лаврове дерево вдома: приправа вирощена своїми руками

27 лютого 2023, 17:06оновлено 28 лютого 2023, 09:12
Лаврове дерево - досить поширена рослина серед тих, хто вирощує вдома зелень. Як його виростити вдома - розповімо сьогодні.
Чи можна виростити лаврове дерево вдома
Чи можна виростити лаврове дерево будинку / Колаж фото pixabay.com

Лист лаврового дерева - це не тільки приправа, але і красива зелень, яка може рости прямо у вас на підвіконні. Ця рослина дивна тим, що виділяє фітонциди, а значить - цілюща для організму, також вона може відганяти комах.

Чи можна виростити лаврове дерево в будинку-вирощуємо приправу в домашніх умовах

Лавр сам по собі невибагливий. Він може рости практично в будь-яких умовах, навіть якщо в приміщенні мало світла. Від світла залежить тільки густота і величина крони маленького деревця.

Саме по собі дерево виростити можна з насіння і живця, але найпростіше з насіння, адже для живця необхідно знайти десь живу рослину або вже її мати. Про те, як проростити лавр з насіння - розповімо далі

відео дня

Як проростити насіння лаврового листа - простий спосіб

Для того, щоб проростити лавр в домашніх умовах, знадобляться пластикові стаканчики, очищені набряклі насіння, безгрунтова суміш або пісок, вода і плівка.

Насипте суміш або пісок в пластикові стаканчики (пісок повинен бути вологим) і поглибите в нього набряклі зерна, а зверху накрийте плівкою. Дуже важливо не допускати пересихання піску і також додати його в грунт, в який будете висаджувати паростки.

Як швидко росте лавр - скільки доведеться чекати

У кожної рослини свій термін. У когось вона виростає досить швидко, у когось довше. В середньому на пророщування зерна йде від 10 днів до півроку, а ось сама рослина може рости дуже довго. Особливо, якщо кущ був придбаний в момент спокою.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти