Чи можна засипати гречку в киплячу воду: 2 правила смачної каші

8 квітня 2023, 01:00
38906
Гречка - одна з найпопулярніших і корисних круп.
Чи можна засипати гречку в киплячу воду
Чи можна засипати гречку в киплячу воду / Колаж фото instagram vikakoverko

Часто незважаючи на бажання харчуватися правильно і корисно, часто на це просто не вистачає часу. Сьогодні розповімо, як правильно приготувати гречку, щоб вона вийшла готовою швидко і смачно.

Як швидше зварити гречку - найшвидший спосіб

У випадку з гречаною крупою потрібно розуміти, що її приготування в будь-якому випадку займе близько 15 хвилин, однак - не більше.

Головне - використовувати каструлю з товстим дном і правильні пропорції. Пам'ятайте, що після того, як гречка закипить, потрібно зменшити вогонь і залишити її на 10-15 хвилин. Після цього не варто відразу відкривати кришку - почекайте, поки гречка трохи "пропариться".

відео дня

Чи можна засипати гречку в киплячу воду - відповідь на спірне питання

Всі господині варять цей вид крупи по-різному і суперечки про те, як правильно - вічні. Однак є кілька фактів, які пояснять, чому опускати крупу в киплячу воду можна.

Як правило, цим способом користуються кулінари. Вся справа в тому, що гречку, яку опустили одразу в окріп - точно не стане клейкою. Хімічна реакція відбувається таким чином, що крупа "реагує" на високу температуру і не розпадається.

Чи можна приготувати гречку в холодній воді - спростування

Саме таким способом більшість звикло готувати цю кашу. Опустити в холодну воду, чекати поки закипить, а потім поки звариться. Однак цей спосіб не зовсім підходящий. Краще, все ж, додавати гречку в киплячу воду. Якщо варити гречку в холодній воді - ядра розкиснуть і крупа не буде розсипчастою, так буде навіть в тому випадку, якщо крупу попередньо замочили. Тобто, найкращий варіант - відправляти кашу в окріп.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти