Чи можна заварити чай в холодній воді: дивовижний спосіб і важливий "секрет"

10 жовтня 2022, 06:27оновлено 10 жовтня 2022, 07:06
4600
Як довго заварюється чай в холодній воді: в чому головний лайфхак.
Чай
Чи можна заварити чай льодом: несподівана відповідь / pixabay

Для переважної більшості любителів чаю цей напій асоціюється з киплячим чайником і гарячими чашками, з яких йде густий пар від свіжої заварки. Ми звикли пити гарячий або дуже теплий чай.

Однак давно існує ціла культура холодного чаювання. При цьому задоволення від такого напою нітрохи не менше, а корисних мікроелементів при холодному заварюванні залишається в напої в достатку.

Чи можна заварювати чай в холодній воді

Для заварювання чаю не обов'язково використовувати окріп. Можна взяти холодну, очищену воду. Якщо ви думаєте, що чай заварюється тільки в окропі, то це помилка. При холодному заварюванні можна домогтися тієї ж екстракції речовин з сухої заварки. При цьому є один істотний плюс – переважна більшість важливих мікроелементів не вбиваються і залишаються в готовому напої.

Що таке холодне заварювання чаю

Слід пам'ятати про те, що при заварюванні чаю в холодній воді з сухого листа виходить дещо відмінне від гарячого заварювання співвідношення компонентів. В цьому і криється секрет холодного заварювання, адже при цьому виходить смак готового напою, який не зрівнятися з гарячою заваркою. Більш того, якщо ви заварюєте чай в холодній воді, його смак виходить більш соковитим і яскравим.

Як заварювати чай в холодній воді

Спосіб заварювання чаю в холодній воді дуже простий. Для цього не буде потрібно додаткових пристосувань.

Порядок дій:

  • приготуйте звичайний заварник, чисту воду і ваш улюблений чай;
  • у ємність для заварювання покладіть пару чайних ложок чаю;
  • додайте в заварникн близько півтора літра води (якщо берете меншу кількість, відповідно використовуйте меншу кількість заварки);
  • помістіть ємність з напоєм в холодильник на ніч або на кілька годин;
  • після того, як чай настоїться, насолоджуйтеся улюбленим напоєм.

Як довго заварюється чай в холодній воді

Не варто забувати про те, що час заварювання чаю в холодній воді залежить від його виду. Наприклад, білий чай потрібно заварювати не менше 3-4 годин. У той же час улун варто залишити до повного заварювання на 5-6 годин. Важливо враховувати, що чим вище щільність чайного листа, тим довше термін його заварювання.

Як заварити чай льодом

Листя чаю помістіть в заварник. Після цього покладіть поверх листя чаю в заварник кубики льоду. Потім залиште заварник в кімнаті на деякий час і почекайте, поки кубики льоду розморозяться. Додамо, що при звавріваніі з льодом можна спостерігати, як колір води поступово перетворюється на колір чайного листа.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти