Чи можна смажити м'ясо на салі: несподівана відповідь просто вразить наповал

14 червня 2023, 02:50оновлено 17 червня 2023, 19:31
206742
Чому краще смажити на салі - розкрита неймовірно проста хитрість.
смалець, сало
Чи можна готувати на смальці / Instagram/obzorochkatv

Процес приготування м'яса нерідко викликає багато суперечок про те, на чому його краще обсмажувати. Звичайно, багато залежить від смаку і переваг, проте є кілька правил і рекомендацій, до яких варто прислухатися.

При цьому відповівши на питання про те, як смажити на свинячому жирі, можна зробити для себе правильні висновки про те, яким чином готувати м'ясо.

Чи можна готувати на смальці

У багатьох смалець стоїть в холодильнику, як один з головних інгредієнтів при приготуванні м'ясних страв. При цьому на смальці також смажать овочі, а також використовують його при приготуванні різних заправок до страв і навіть додають як основу для супу. Господиням добре відомо, що смалець додає страві соковитість і тонкий присмак. При цьому нерідко смалець також використовують при приготуванні навіть млинців і печива.

відео дня

У той же час варто пам'ятати одне золоте правило: при використанні смальцю при засмажці важливо не переборщити з його кількістю. Тут як не можна до речі підійде приказка - хорошого в міру.

На чому краще смажити на салі або на маслі

Кулінари в один голос стверджують, що кращою основою для приготування смажених продуктів є олія – бажано оливкова. Справа в тому, що вона не є небезпечною при високих температурах і не виділяє вільні радикали, що негативно позначаються на організмі.

Однак якщо ви звикли використовувати сало для смаження, не біда. Основна рекомендація - не переборщити з його кількістю і пам'ятати, що сало не має визначального негативного впливу на холестериновий обмін.

На чому краще смажити на смальці або соняшниковій олії

Незважаючи на те, що більшість використовує соняшникову олію для смаження багатьох продуктів, деякі дослідження показують, що насичені тваринні жири (зокрема смалець) є краще при приготуванні їжі на вогні. Нерідко дієтологи прямо говорять про те, що при виборі між смальцем і поліненасиченими жирами, краще віддати перевагу першому, проте в помірних кількостях.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти