Можна не видаляти: що робити зі старим пнем на ділянці

14 травня 2023, 02:32
Старий пень на вашій ділянці може стати не тільки проблемою, але і потенційним джерелом для створення корисних речей і елементів ландшафтного дизайну
Що робити зі старим пнем на ділянці
Що робити зі старим пнем на ділянці / Колаж Главред, фото: piaxabay.com

Якщо на вашій ділянці є старий пень, який заважає вам займатися садівництвом або ландшафтним дизайном, то не варто його просто викидати.

Ми розповімо, як можна позбутися від старого пня і створити з нього корисні речі для вашого будинку і саду.

Використання хімічних розчинів для видалення пня

Один з найпростіших способів позбавлення від старого пня - використання спеціальних хімічних розчинів. Ці розчини дозволяють розкласти деревину, що полегшує її видалення. Однак, цей метод може бути дорогим, а також може бути шкідливим для навколишнього середовища.

відео дня

Ручне видалення

Якщо ви хочете позбутися старого пня без використання хімічних розчинів, ви можете видалити його вручну. Для цього потрібно використовувати сокиру або пилку, щоб вирізати стовбур пня і видалити його коріння. Цей метод може бути трудомістким, але він найбільш екологічно чистий і безкоштовний.

Створення квіткової клумби на місці старого пня

Якщо ви не хочете видаляти старий пень з вашої ділянки, то можете використовувати його в якості елемента ландшафтного дизайну. Одним з найпростіших способів використання старого пня є створення клумби на його місці. Для цього ви можете розбити землю навколо пня і посадити квіти або інші рослини.

Створення декоративного столу або стільця зі старого пня

Якщо у вас є навички ремонту і хочете створити щось унікальне для вашого будинку, то старий пень може стати відмінним матеріалом для створення декоративного столу або стільця. Для цього вам потрібно буде вирізати стовбур пня, обробити його і додати необхідні деталі для створення зручного і красивого меблевого предмета.

Використання старого пня для створення ігрової зони для дітей

Ви можете створити дерев'яний майданчик на вершині пня, щоб діти могли лазити на нього та грати в ігри. Цей метод також може бути корисним для зміцнення фізичної активності дітей та розвитку їх рухових навичок.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти