Мукам прийшов кінець: як відмити скляні кришки з залізним обідком

14 червня 2023, 10:06оновлено 14 червня 2023, 11:17
5967
Намагайтеся видаляти залишки жиру якомога швидше, щоб вони не накопичувалися і не ставали більш стійкими.
Як відмити скляні кришки з залізним обідком
Як відмити скляні кришки з залізним обідком / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Регулярне очищення скляних кришок після кожного використання каструль і сковорідок може значно спростити процес видалення жиру, але якщо ви все ж запустили процес, то деякі хитрощі допоможуть вам позбавитися від неприємного нальоту на кришці.

Почнемо з простого

Першим кроком у боротьбі з жиром на скляних кришках є видалення йго залишків. Для цього можна скористатися декількома доступними засобами. Одним з ефективних способів є використання звичайного миючого засобу для посуду.

Нанесіть невелику кількість миючого засобу на губку або м'яку ганчірку і обережно протріть всю поверхню скла та обідка. Рекомендується використовувати теплу воду для кращого результату.

відео дня

Переходимо до "важкої артилерії"

Якщо жир на кришці виявився дуже стійким, можна застосувати сильніше діючі засоби. В цьому випадку добре себе зарекомендували засоби на основі оцту або лимонного соку.

Змішайте невелику кількість оцту або лимонного соку з водою і нанесіть на забруднені ділянки. Залиште на кілька хвилин, потім обережно протріть м'якою ганчіркою або губкою.

Паста з соди

Ще одним дієвим методом є використання харчової соди. Змішайте невелику кількість соди з невеликою кількістю води до отримання пасти.

Нанесіть пасту на скляну кришку і ободок, потім акуратно протріть їх м'якою ганчіркою. Харчова сода має абразивні властивості, що допоможе видалити навіть найстійкіші плями жиру.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти