Мити чи не мити: які крупи можна одразу відправляти в каструлю і тарілку

31 січня 2023, 12:15
Розповімо, якою водою потрібно мити крупи, щоб вийшла божественна каша.
Какие крупы не нужно промывать
Какие крупы не нужно промывать / pixabay.com

Більшість господинь знає, що крупу потрібно промити перед тим, як поставити на плиту. Однак існує кілька винятків з правил, про які потрібно знати. Які крупи не потрібно промивати, а які краще викупати у воді розповімо далі.

Причин, щоб мити крупу багато – в першу чергу це бажання змити пил, який утворюється при фабричній обробці зерен. Саме це "борошно" змушує злипатися зерна під час варіння, а кашу перетворює в неприємне і неапетитне видовище. Процес ополіскування покращує текстуру і смакові якості, допомагає прибрати тверді включення.

Які крупи треба мити перед приготуванням

Суперечки з приводу того, чому треба мити крупи, ведуться досі. Сучасні виробничі потужності дозволяють дотримуватися гігієнічних вимог, але питання залишається. Тверді зерна потрібно мити. Ця процедура допоможе прибрати сторонні включення - лушпиння, зіпсовані зерна, камінчики, пил і відповісти на питання, навіщо промивати крупи перед варінням.

відео дня

Досвідчені господині і кухарі знають, яку крупу треба мити, а також, що процес промивання необхідний рису, гречці, гороху, нуту, перловці, сочевиці. Їх потрібно мити до тих пір, поки вода з каламутної не перетворитися в прозору. Цей процес дозволяє позбутися від круп'яного пилу і мучнистості, а значить зробити кашу розсипчастою. Також перед приготуванням горох і квасоля, рис і перловку потрібно замочити на кілька годин. Купати рис і пшоно краще в холодній воді, а гречку, пшеничну і перловку – в теплій. Це дозволить позбутися від присмаку гіркоти.

Які крупи не миють перед приготуванням і чому

Якщо тверді крупи потрібно мити, то які крупи не можна промивати? Процедура позбавлена сенсу для манки, вівсяної крупи, кус-кус, булгура та інших круп, які швидко вбирають вологу і розбухають. Більшість з перерахованих продуктів вже пройшли обробку і готові до використання, а також способом їх приготування є склянку окропу.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти