На що не можна скаржитися: шість речей, на які краще не нарікати

19 квітня 2023, 00:22
3542
Цілеспрямована скарга дуже важлива, особливо коли ви захищаєте себе на роботі чи у стосунках.
Депресія панночка
Скаржитися не завжди погано / http://mygazeta.com

Звичка скаржитися - природна частина людського спілкування. Часто це відповідь на проблеми або спосіб висловити незадоволення. Однак іноді люди можуть задатися питанням, чи не надто вони скаржаться.

Прийняти рішення більше ніколи не скаржитися може бути важко, але встановлення обмежень може бути корисним. У цій статті розглядаються деякі причини, чому люди скаржаться, їх вплив на самопочуття та заходи щодо мінімізації щоденних скарг.

Чому корисно скаржитися

Скаржитися не завжди погано. При правильному підході скарги можуть мати сприятливий вплив на ваше самопочуття. Суть в тому, що це потрібно робити певним чином і з певною метою.

відео дня

У дослідженні, опублікованому в Journal of Social Psychology, дослідники виявили, що коли люди скаржаться, щоб досягти певного результату, вони щасливіші, ніж ті, хто скаржиться просто заради скарги.

Такі результати узгоджуються з іншими дослідженнями емоційних виразів фрустрації. Хоча вираження емоцій іноді розглядається як спосіб досягнення катарсису, дані показують, що в багатьох випадках це ще більше посилює негативні емоції.

Це справедливо і в онлайн. Публікація негативного відгуку чи скандалу може на мить покращити ваше самопочуття, але дослідження показують, що зосередження уваги на цих негативних емоціях погіршує настрій. Замість того, щоб вивільняти емоції, він має тенденцію посилювати їх.

Отже, що ви можете зробити, щоб скарги були ефективними та продуктивними? Деякі стратегії, які можуть допомогти:

  • Захистіть себе. Цілеспрямована скарга дуже важлива, особливо коли ви захищаєте себе на роботі чи у стосунках. Постійне невдоволення в будь-якій ситуації обов'язково спричинить ще більший стрес і конфлікт, але стратегічні скарги, спрямовані на пошук практичних рішень, можуть зробити їх більш корисними.
  • Використовуйте скарги, щоб отримати ясність. Роздуми над минулими подіями можуть бути шкідливими, але іноді ведення щоденника або розмова про речі, які вас турбують, можуть допомогти вам осмислити та прояснити свій досвід.
  • Обмежте свої скарги. Зосередьтеся на тому, щоб Ваше щоденне спілкування було переважно позитивним. Коли ви скаржитеся, робіть це свідомо і пам'ятайте, як це може негативно вплинути на ваш настрій.
  • Уникайте спільних скарг. Може бути спокусливо дозволити іншим посилити ваші скарги, але витрачаючи багато часу на роздуми над своїми скаргами з іншими, це може мати негативні наслідки. Натомість спробуйте обмежити кількість часу, який ви проводите з людьми, які багато скаржаться.

На що не можна скаржитися?

  • Ніколи не скаржтеся на те, що втратили любов свого життя на півдорозі. Любов завжди повернеться, шукаючи вас.
  • Ніколи не скаржтеся на їжу на тарілці. Є люди, яким не пощастило поїсти і один раз. Також потрібно багато любові, щоб приготувати їжу для когось.
  • Ніколи не скаржтеся на відсутність грошей. Почніть економити, коли-небудь ви досягнете мети.
  • Ніколи не скаржтеся на те, що ваші батьки суворі. Вони знають, що роблять. Дотримуючись їхніх порад, ви завжди досягнете успіху.
  • Ніколи не скаржтеся, коли залишаєтесь наодинці, а всі ваші друзі на вечірці. Не у всіх є час на себе.
  • Ніколи не скаржтеся на спеку та спекотну погоду. Ми відповідальні за глобальне потепління.

Як зрозуміти, що ви занадто багато скаржитеся?

Може бути корисно звернути увагу на щоденне спілкування — особисте, текстове повідомлення чи інший спосіб. Зверніть увагу, яка частина змісту ваших розмов зосереджена на скаргах чи негативі.

Цілком нормально помічати, що частина вашого повсякденного спілкування включає в себе обговорення образ або скарг. Але якщо ви помітили закономірність, що багато ваших слів зосереджені на негативі, це може бути ознакою того, що вам потрібно знайти спосіб вирішити свої скарги.

Деякі ознаки того, що ви занадто багато скаржитесь:

  • Ви транслюєте негатив, але не намагаєтесь знайти рішення
  • Ви часто розмірковуєте про минулі події
  • Ви відчуваєте багато жалю і хочете, щоб ви могли повернутися і щось змінити
  • Ви часто відчуваєте почуття тривоги
  • Ви зазвичай дратівливі після скарг
  • У вас негативний настрій і погляди на життя
  • Розмова про проблеми змушує вас відчувати себе безпорадним або безнадійним
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти