На дух не переносять: ТОП-6 рослин, які відлякують комарів

16 липня 2022, 05:21
Влітку так хочеться більше перебувати на свіжому повітрі, на природі. Але відпочинок можуть запросто зіпсувати комарі.
На дух не переносять: ТОП-6 рослин, які відлякують комарів
Які рослини відлякують комарів / Колаж Вікіпедія, город

Влітку в спеку так хочеться виїхати з міста на свіже повітря. Ховаючись вдень в приватному будинку, ввечері так приємно вийти на свіже повітря, помилуватися заходом сонця, повечеряти, поспілкуватися з близькими і друзями, посмажити шашлик на мангалі, сидячи в альтанці. Але всі ці приємності можуть враз зіпсувати... комарі. Своїм набридливим дзижчанням і укусами, які потім сильно сверблять, вони набридають і не дають повноцінно відпочивати.

Главред зібрав для дачників перелік рослин, які зможуть з легкістю відлякувати цих докучливих комах.

Лаванда

Ця рослина має прекрасний аромат, якого панічно бояться комарі. Вона славиться красивими фіолетовими квітами, любить суху і спекотну погоду.

відео дня
Лаванда, комарі
Лаванда відлякує комарів / jardineriaon.com

М'ята перцева

Її приємний запах відомий кожному з дитинства, він здатний відганяти мух, а також комарів і білокрилок. Посилити ефект від рослини можна злегка пом'явши її листя пальцями. Щоб отримати максимальний ефект досить натерти м'ятою одяг - комарі після цього точно не будуть вас турбувати.

Соковитий базилік

Це чудова приправа, яку використовують під час приготування м'ясних страв. Якщо посадити цю рослину біля будинку, стовідсотковий захист від мух і комарів вам буде забезпечено. Якщо ж докучливі комахи вас все ж змогли покусати, досить прикласти кілька листочків до пухирців, котрі сверблять - це відразу усуне неприємні відчуття і набряклість.

Календула (нігтики)

Також комарі дуже бояться запаху календули. Квітки, знайомі нам з дитинства, відмінно відлякують комарів своїм приємним запахом. Рекомендуємо обов'язково садити нігтики біля будинку або на підвіконні.

На дух не переносять: ТОП-6 рослин, які відлякують комарів
Комарі бояться запаху календули / рослинник

Розмарин

Розмарин володіє надзвичайно сильним запахом, а його листочки навіть не потрібно розтирати пальцями - у вітряну погоду аромат цієї прянощі й зовсім посилюється. Комарі не можуть переносити цього запаху і відразу відлітають. Також з легкістю можна зняти свербіж і почервоніння з місця укусу, приклавши ненадовго листочок розмарину.

Петунія

Прекрасні петунії також чудово допоможуть вам у боротьбі з комарами. Ці квітки невибагливі, їх легко виростити в горщиках або на грядці. Вони люблять сонце і висаджувати їх можна ранньою весною, відразу після заморозків.

На дух не переносять: ТОП-6 рослин, які відлякують комарів
Петунії відлякують комарів / СадОгород

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти