На якій руці треба носити браслет: несподівана відповідь просто вб'є наповал

12 лютого 2024, 17:55оновлено 13 лютого, 13:58
Що означає носити браслет на лівій руці - для чого носять срібний браслет.
браслет
Чи можна носити браслет на правій руці / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/Pexels, Pixabay/sweetlouise

За останній час різноманітні прикраси, зокрема - браслети, увійшли в повсякденне життя. Причому ці прикраси носять як чоловіки, так і жінки.

При цьому сенс кожен вкладає в це свій, особливий. Комусь він просто приносить естетичне задоволення, хтось носить на згадку про важливі події, а комусь цікаві різноманітні таємні смисли і значення.

Однак у питанні носіння браслетів дехто намагається дотримуватися загальновідомих правил етикету. А вони свідчать, що золотий або срібний браслет чоловікові слід носити на правій руці. При цьому варто пам'ятати про те, що прикрашати браслетом ліву руку, разом із годинником, не варто. Це може свідчити про вульгарність.

відео дня

Читайте наш матеріал "Ваше золото знову засяє: домашній засіб, який очистить прикраси і коштує копійки".

Що означає, якщо людина носить браслет на лівій руці

Варто зауважити, що носіння браслета на лівій чи правій руці має своє, особливе пояснення.

  • Браслети на лівій руці вважаються дієвими оберегами і захистом від пристріту (багато хто вірить, що через ліву руку йде позитивна енергетика людини і її сила);
  • Браслет на правій руці вважається хорошим амулетом для свого господаря (він, мовляв, може ефективно посилювати позитивну енергетику).

Що означає браслет на правій руці у дівчат

Нерідко носіння браслета на певній руці може бути своєрідним показником або статусом. Наприклад, вважається, що якщо дівчина носить браслет на лівій руці, тим самим вона підкреслює свою приналежність до якоїсь організації або об'єднання.

Хто носить браслети на лівій руці

Культура носіння браслетів бере свій початок ще з часів давнини. Зокрема, відомо, що на Стародавньому Сході заміжні жінки носили браслети на лівій руці, а незаміжні дами одягали браслети на праву руку.

Проте є й загальновизнаний багатовіковий етикет, який свідчить про те, що чоловіки, зазвичай, одягають браслети на праву руку. І це має своє пояснення, адже на лівій руці загальноприйнято носити наручний годинник. Але якщо ви не носите наручний годинник, тоді браслет можна сміливо одягати і на ліву руку.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти