На узбережжі Чорного моря з'явилися небезпечні тигрові комарі: як виглядають

4 червня 2021, 13:15
Поки таких комарів бачили на Кубані, Кавказі та в окупованому Криму. Інформації з материкової України поки не надходило.
Як виглядає тигровий комар
Як виглядає тигровий комар / Вікіпедія

На узбережжі Чорного моря з'явилися тигрові комарі, які переносять небезпечні захворювання. Їх легко відрізнити від звичайних по чорно-білим смужках на кінцівках і на тілі. Зазначимо, інформація про тигрових комарів надходить з російської частини узбережжя – Кубані, і з окупованого Росією Криму.

"Цього комара раніше у нас ніколи не було. А зараз "комар-тигр" розселився по всій території Кавказького узбережжя, дістався до Новоросійська, в Криму його теж знаходять. Він переносить лихоманку денге, Зіка, чикунгунью і різноманітні арбовірусні інфекції", – повідомила завідуюча лабораторією проблем дезінсекції Інституту дезінфектології Росспоживнагляду Світлана Рославцева в інтерв'ю одному з російських ЗМІ.

читайте такожЯк відлякати комарів натуральними засобами і в чому небезпекаКрім того, за її словами, в Криму дуже багато москітів, ніде більше на узбережжі немає такої кількості цих комах.

відео дня

Як захиститися

Від них і від комарів всіх видів можна захищатися одними і тими ж засобами - перш за все, електрофумігаторами для приміщень.

Крім того, відпочивальникам радять стежити, щоб були вставлені сітки у вікна і навіть двері, щоб не залітали ні комарі, ні москіти. Проти всіх комарів, для їх знищення і відлякування, можна використовувати інсектицидні і репелентні засоби від літаючих комах в аерозольних балонах.

Детальніше про тигрових комарів

Батьківщина тигрових комарів - тропічні і субтропічні південно-азіатські регіони. Однак в останні роки ці агресори стали приживатися і на європейському континенті.

Азіатський тигровий комар вважається основним переносником лихоманки Денге і потенційним переносником жовтої лихоманки, енцефалітів і серцевого хробака. Комахи цього виду роблять дуже хворобливі укуси.

Цей комар частіше зустрічається в тропіках, цей вид названий так через своє забарвлення. У довжину комарі цього виду приблизно 0,4 см, тіло чорне з білими смужками, смужки є і на лапках, також у цих комарів є маленькі вусики, коротші голови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти