На спідометрі 240, а їде 120: чому виробники машин обманюють водіїв

12 липня 2023, 10:45
1879
Викриємо міфи і пояснимо, на перший погляд, звичайне питання.
Навіщо на спідометрі вказують велику швидкість
Навіщо на спідометрі вказують велику швидкість / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Кожен автолюбитель, сідаючи за кермо свого автомобіля, звертає увагу на показання спідометра. Але чому на деяких спідометрах вказують швидкість більше, ніж максимальна, яку може розвинути автомобіль?

Ми розглянемо причини такої особливості.

Навіщо на спідометрі вказують велику швидкість?

Одна з причин вказувати на спідометрі велику швидкість полягає в тому, що це дозволяє передбачити запас по швидкості і попередити водія про перевищення допустимих меж. Такий запас корисний в ситуаціях, коли необхідно обганяти інші транспортні засоби або швидко реагувати на дорожні умови.

відео дня

Але є і більш просте пояснення: велика максимальна швидкість на спідометрі – це виверт для власників авто. Річ у тім, що водій підсвідомо відчуває, що його машина здатна на багато.

Дивлячись на спідометр, де в кінці шкали красується 240 або 220, водій сприймає машину більш динамічною, в порівнянні з тією, у якій було б обмеження в 180 км/год.

Чому на японських машинах максимальна швидкість вказується 180?

На японських машинах максимальна швидкість на спідометрі обмежується 180 км/год. Wе пов'язано із законодавчими обмеженнями в Японії, де максимально дозволена швидкість на громадських дорогах становить 100 км/год. таким чином, вказівка максимальної швидкості 180 км / год на спідометрах японських автомобілів відповідає місцевим правилам і законам.

Яка найшвидша машина в світі?

Не всі автомобілі обмежені в 220 або 240 спідометрі.Так, найшвидшою серійною виробничою машиною в світі є Bugatti Chiron Super Sport 300+. Цей автомобіль встановив рекорд швидкості для серійних автомобілів, розвиваючи вражаючу швидкість 490,48 км/год.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти