Знахідка для дачника та квітникаря: як використовувати лушпиння від насіння

16 січня 2022, 04:17
Багато хто вже давно використовують його з користю!
Знахідка для дачника та квітникаря: як використовувати лушпиння від насіння
Як використовувати лушпиння від насіння / колаж Главред

Погризти насіння на дозвіллі люблять майже всі, ось тільки лушпиння від насіння соняшнику практично завжди нами безжально викидається.

Главред знайшов способи, як його можна застосувати в господарстві.

Як використовувати лушпиння від насіння

Додавати в компост. На кожній ділянці є ящик або яма, в яку відправляються всі органічні відходи. Туди ж слід додавати й лушпиння. Разом з іншими складовими компосту вона поступово перегниє, а після цього отриманим добривом можна удобрювати вирощувані в городі культури. Але щоб процес розкладання проходив швидко, потрібно створити сприятливі умови – періодично зволожувати, накривати, підтримуючи тепло.

відео дня

Розпушує грунт. Якщо грунт важкий, то його необхідно покращувати. Для цих цілей підійде лушпиння насіння - його можна вносити замість піску і торфу. Її додають в лунки разом з азотним добривом під час посадки рослин.

читайте такожЯк з користю використовувати шкірку від бананів: 3 чудові способиДренаж для розсади. Невелика кількість відходів від насіння можна використовувати в якості дренажу для розсади. Насипайте лушпиння на дно кожного стаканчика або горщика.

Зола. Отримана з лушпиння соняшнику зола принесе рослинам величезну користь - крім того, що вона буде активно насичувати грунт різними корисними сполуками, така зола стане ще й надійним захистом від шкідників.

Раніше ми розповідали, що садити на розсаду в січні - поради бувалих дачників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти