Напередодні вирішального матчу: що потрібно Україні для виходу у плей-офф відбору на ЧС-2022

16 листопада 2021, 19:53
Главред проаналізував розклади в групі нашої збірної.
збірна України
Збірна України з футболу / Reuters

Перемога Фінляндії над Боснією та Герцеговиною у відборі чемпіонату світу-2022 стала не тим результатом, який хотіли побачити підопічні Олександра Петракова. Тепер збірній України потрібно тільки перемагати, але і тут не все так просто.

В останньому матчі відбору на ЧС-2022 жовто-синім належить зіграти проти боснійців, які після поразки від фінів втратили шанси посісти другу позицію в таблиці. Тому футболісти Боснії та Герцеговини не матимуть мотивації в останньому матчі. Це великий плюс для українців.

Що потрібно Україні для того, щоб вийти в плей-офф

Команді Петракова потрібно тільки перемагати боснійців. Але не все залежить від "синьо-жовтих".

відео дня

В останньому турі фінів чекає протистояння на своєму полі зі збірною Франції. Дуже шкода, що французи вже розв'язали всі питання та можуть випустити резервний склад. У будь-якому випадку розклади для України будуть залежати від результату фінів.

Так, наприклад, якщо Україна в останньому турі здолає боснійців, а фіни розпишуть мирову з французами, то обидві збірні матимуть по 12 очок. Тоді все залежатиме від додаткових статистичних показників – різниця м'ячів, забиті та особисті зустрічі. На цей час різниця забитих та пропущених голів у збірної України +1 (9:8). У Фінляндії ж буде +2 (10:8)

Напередодні вирішального матчу: що потрібно Україні для виходу у плей-офф відбору на ЧС-2022
Турнірне становище перед вирішальним туром в групі D / Фото: УЄФА
  • Переможці своїх груп безпосередньо гарантують собі вихід у фінальну стадію ЧС-2022.
  • Команди, що зайняли другі місця, та дві найкращі збірні Ліги націй УЄФА-2020/21, які не забезпечили собі потрапляння на мундіаль, змагаються у двораундовому плей-офф за останні три путівки на світову першість

Як підсумок, на долю збірної України безпосередньо вплине результат матчу Фінляндія – Франція. Втім, у будь-якому випадку, збірній України будь-що потрібно перемагати боснійців. Крім того, потрібно постаратися виграти з перевагою у два та більше голи.

Де та коли дивитися матч Україна – Боснія

Матч відбору на Мундіаль Боснія і Герцеговина – Україна відбудеться в Зеніці 16 листопада. Початок поєдинку домагатися перемоги о 21: 45.

Зустріч у прямому ефірі традиційно покаже телеканал"Україна". У мережі можна подивитися матч на платформі Oll.tv (за наявності відповідної підписки). Пряма трансляція поєдинку також відбудеться на телеканалі "Футбол 1".

Матч обслуговуватиме іспанська суддівська бригада на чолі з топовим Антоніо Мігелем Матео Лаосом, який у 2017 році судив програшну для нас гру з хорватами в рамках кваліфікації на ЧС 2018.

читайте також"Бравісимо": український коментатор емоційно відреагував на автогол Росії в матчі з Хорватією

Нагадаємо, 11 листопада збірна України врятувалася від поразки в матчі з Болгарією перед вирішальним матчем відбору на ЧС-2022. Зустріч на одеському стадіоні "Чорноморець" завершилася з рахунком 1:1.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти