Напій буде зіпсований: чому не можна заливати каву окропом - відповідь вас здивує

18 січня 2023, 21:58
Зіпсувати смак кави може що завгодно. Але ви здивуєтеся, адже зробити це може навіть занадто гаряча вода.
кава
Чому не можна заливати каву окропом / фото ua.depositphotos.com

Для багатьох кава стала ранковим ритуалом. Таке чудове відчуття з'являється в той час, коли сидиш на кухні або на терасі з красивим видом і п'єш в тиші смачну каву, нікуди не поспішаючи і насолоджуючись кожним ковтком.

У світі вже, напевно, не злічити всіх видів і смаків кави. Кожен виробник і співробітник кав'ярні хоче утримати у себе клієнтів і намагається постійно дивувати відвідувачів різноманітністю.

Але якщо в закладі ми не замислюємося про те, як саме готується кава і покладаємося на професіоналізм працівників, то вдома варто звертати увагу на процес приготування. Адже якщо ви зробите щось неправильно, то не зможете відчути справжній смак кави.

Виявляється, що величезну роль відіграє навіть звичайна вода, а точніше її температура. Каву не можна заливати окропом (100 градусів), адже тоді ваш напій може втратити свій справжній смак і аромат.

Експерти кажуть, що найоптимальнішою температурою води для приготування кави є 90-95 градусів. Зараз ми розберемося, чому не можна заливати окропом каву різного виду і як її приготувати правильно.

Чому каву не можна заливати окропом

Якщо ви п'єте розчинну каву, то варто врахувати, що в її складі присутні штучні компоненти. Занадто гаряча вода може посилити їх смак і запах, який найчастіше є не дуже приємним.

Виробники створюють каву в гранулах. Ця технологія дозволяє зберегти смак і аромат. Однак все це пропаде, якщо кавові гранули залити окропом. Тоді ви точно не отримаєте особливу насолоду.

Заварну мелену каву не можна заливати окропом, тому що вона не розкриє свої смакові і ароматичні гідності. Її навпаки потрібно заливати холодною водою.

Як правильно готувати розчинну каву

Якщо ви хочете випити кави і у вас є тільки розчинний вид напою, то краще дотримуватися наступних рекомендацій. Необхідно взяти каву і покласти потрібну кількість в чашку.

До неї відразу краще додати одну столову ложку холодної або трохи теплої води і все гарненько розмішати. Лише після цього рекомендується додавати гарячу воду. Такий спосіб приготування зробить каву м'якою і смачною.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти