Наповнити оселю морською свіжістю: 7 способів, як зволожити повітря вдома

3 грудня 2022, 21:13
Через увімкнення опалення взимку повітря у квартирах і будинках пересихає, і дихати ним стає дуже важко. Є способи, як це виправити.
Уборка, запах в доме, квартира, дом, комната
Є низка простих ефективних способів, як зволожити повітря вдома/ ua.depositphotos.com

Взимку повітря у наших оселях зазвичай стає сухим через увімкнення опалення, що не може не позначитися на самопочутті. Найперші ознаки того, що ваш організм страждає через пересушене повітря – бажання постійно пити воду і відчуття сухості на шкірі, через яке руки самі постійно тягнуться до зволожувальних кремів.

Але навіщо боротися з наслідками, якщо можна боротися з причиною і не доводити справу до дискомфортних для вас умов.

Отже, давайте розбиратися, як можна зволожити повітря у квартирі взимку. Главред зібрав кілька корисних порад, які допоможуть врятувати ситуацію.

відео дня

1. Відкрийте двері у ванну

Це приміщення не дарма вважається найбільш вологим у всій оселі. Тому, коли ви виходите з душу або ванни, просто залишайте двері відкритими, щоб ця волога поширювалася житлом і допомагала боротися з пересушеним повітрям.

До того ж, це і для самої ванни корисно. Не можна, щоб вся волога постійно залишалася всередині цього приміщення – через це там може з’явитися пліснява.

2. Поставте у кімнатах більше рослин

Кімнатні рослини не тільки очищають повітря і насичують його киснем, а й збільшують рівень вологи. Обирайте вологолюбні сорти, які потрібно часто поливати. Наприклад, циперус, спатіфілум, традесканцію тощо.

3. Поставте ємності з водою

Можна поставити різні ємності з водою у кімнатах, особливо біля батарей. Вода буде випаровуватися і зволожувати повітря. Якщо ж ви хочете ще й покращити запах вдома, то у ці ємності з водою можете додати по кілька крапель улюбленого ефірного масла.

4. Скористайтеся пульверизатором

У кімнатах з сухим повітрям зволожити його можна за допомогою пульверизатора. Наберіть чистої води і просто розбризкайте її у приміщенні. Головне стежити, щоб краплі не потрапляли на текстиль, адже тоді вони можуть залишити розводи.

У цьому випадку також можна додати до води кілька крапель улюбленого ефірного масла, щоб покращити запах вдома.

5. Проведіть вологе прибирання

Якщо повітря в оселі постійно сухе, намагайтеся за можливості частіше проводити вологе прибирання. Таким чином вдома не тільки стане чистіше, а й буде легше дихати.

6. Розкладіть у кімнатах гідрогелеві кульки

Такі кульки можна знайти у квіткових магазинах. Вони мають здатність вбирати багато води, а потім вона з них повільно випаровується у повітря.

Кульки можна поєднати у скляних вазах у цікаві композиції, або ж використовувати їх замість ґрунту для вирощування певних кімнатних рослин. Не забувайте регулярно підливати до них воду.

7. Придбайте зволожувач повітря

Можна купити у магазинах невеликий спеціальний керамічний зволожувач повітря, який встановлюється на батарею. Після встановлення у нього наливають воду, яка під дією тепла буде випаровуватися. Такий предмет не лише зволожить повітря, а й стане чудовою прикрасою для інтер’єру, адже є велике різноманіття вибору таких предметів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти