Нарколог розповів, чи є надійний спосіб кинути палити

19 листопада 2021, 02:18
Ковтун зазначив, що всі допоміжні засоби у вигляді одноразових електронних сигарет або вейпів тільки розтягують намір розлучитися з поганою звичкою
сигарети, куріння
Нарколог розповів, чи є надійний спосіб кинути палити / REUTERS

Конкретного і стовідсотково ефективного способу позбутися від звички до куріння немає. Про це розповів психіатр-нарколог Олександр Ковтун в коментарі порталу "Москва 24".

"Найвірніший спосіб кинути палити - це робити спроби кинути палити, рано чи пізно якась з них увінчається успіхом. Це так званий закон переходу кількісних змін у якісні. Він завжди працює", - говорить він.

Ковтун зазначив, що всі допоміжні засоби у вигляді одноразових електронних сигарет або вейпів тільки розтягують намір розлучитися з поганою звичкою. За його словами, модні девайси можуть бути набагато шкідливіше звичайних сигарет. А ще експерт запропонував не ходити в місця, де споживається і продається тютюн, а також не відвідувати компанії, в яких є курці. На перших порах це допоможе уникнути зриву, підкреслив медик.

відео дня

Ковтун не виключає, що в результаті відмови від тютюну у людини може з'явитися навіть депресія. Як пояснив нарколог, щоб цього уникнути, необхідно постійно чимось займати себе. В першу чергу - спортом або улюбленим хобі.

читайте такожЛікар описав зв'язок між курінням і зараженням COVID-19

Нагадаємо, раніше вчені з США закінчили дослідження зв'язку між курінням звичайних і електронних сигарет і ризиком захворіти коронавірусом COVID-19.

З'ясувалося - ризик заразитися китайським коронавірусом у діючих курців електронних сигарет уп'ятеро вище. У тих, хто курить як і звичайні, так і електронні сигарети, такий ризик всемеро вище, ніж у некурящих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти