Порушують пам'ять і можуть пошкодити мозок: учені з'ясували, в чому небезпека напівфабрикатів

21 жовтня 2021, 04:42
Людям у віці варто повністю відмовитися від напівфабрикатів і додати в раціон більше продуктів з жирними кислотами омега-3.
напівфабрикат
Напівфабрикати дуже шкідливі для здоров'я / ua.depositphotos.com

Учені провели нове дослідження і з'ясували, що небезпечні речовини, які містяться у напівфабрикатах, можуть сильно нашкодити здоров'ю людини.

Дослідження проводилося на лабораторних щурах. Учені ввели для них меню з напівфабрикатів на чотири тижні. В якості корму їм давали продукти з високим ступенем переробки, передає Medicalxpress.

Для дослідів використовувалися продукти, які вже готові до вживання: продукти тривалого зберігання, картопляні чіпси, заморожені перші та другі страви, макаронні вироби, піцу, м'ясні делікатеси та інші продукти з вмістом консервантів.

відео дня

Найсильніший вплив такі продукти чнили на щурів більш дорослого і похилого віку. У піддослідних виявили запальну реакцію в мозку, яка супроводжувалася поведінковими ознаками втрати пам'яті. Однак, при додаванні в раціон жирних кислот омега-3, проблем з пам'яттю вдалося уникнути. У літніх щурів такий ефект в мозку був набагато нижчим. У молодих особин вчені не виявили такого згубного впливу на мозок.

Як зазначають учені, такі продукти з високим ступенем переробки раніше вже пов'язували в дослідженнях з появою ожиріння і діабету другого типу. І на думку дослідників, людям у віці варто повністю від них відмовитися і додати в раціон більше продуктів з жирними кислотами омега-3.

"Ці результати показують, що вживання оброблених продуктів може викликати значний та різкий дефіцит пам'яті, а у старіючого населення швидке погіршення пам'яті з більшою ймовірністю переросте в такі захворювання, як хвороба Альцгеймера", - зазначили вчені.

читайте такожНазвано продукти, що знижують розумові здібностіЯк повідомляв Главред, за даними Центру з контролю і профілактики захворювання, майже 40% людей регулярно харчуються фастфудом і наражають свій організм на небезпеку. Як зазначають фахівці, крім ожиріння і надмірної ваги така їжа може спровокувати розвиток ще п'яти небезпечних захворювань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти