Справжнє джерело корисних речовин: 6 причин полюбити цвітну капусту

23 листопада 2021, 08:21
Якщо ви дбаєте про свій раціон або намагаєтеся схуднути, то без цвітної капусти нікуди.
Кольорова_капуста
Користь цвітної капусти для здоров'я / Pixabay

Якщо ви досі не приділяли цвітній капусті належної уваги, цей матеріал назавжди це змінить. Непоказний, на перший погляд, вона є справжнім джерелом корисних речовин, а готувати її легко і швидко.

Якщо ви дбаєте про свій раціон або намагаєтеся схуднути, то без цвітної капусти нікуди, говориться в матеріалі "НВ". Вашій увазі шість найважливіших причин, чому кольорова капуста повинна стати частим гостем на вашому столі.

Мало калорій, багато користі

Цвітна капуста дуже низькокалорійна, але містить багато вітамінів. Вона наситить організм такими поживними речовинами, як: вітаміни С, К, В6, калій, марганець, магній, фолієва кислота, фосфор.

відео дня

Високий вміст клітковини

Цвітна капуста
Цвітна капуста містить багато клітковини / depositphotos

Головна перевага капусти – клітковина, яка входить до складу. Одна склянка капусти містить 3 грами клітковини. Саме ця кількість становить 10% від денної потреби людини. Клітковину дуже важливо додавати у раціон, адже вона є їжею для корисних бактерій у кишківнику. До того ж овочі, які містять багато цього корисного елементу, здатні зменшувати ризик серцево-судинних захворювань, раку та діабету.

Джерело антиоксидантів

Цвітну капусту цінують за високий вміст антиоксидантів, які в організмі виконують важливі функції: захищають клітини від шкідливих вільних радикалів та запалень. Поживні речовини входять у склад всіх хрестоцвітних овочів, але саме у цвітній капусті є глюкозинолати та ізотіоціанати – групи антиоксидантів, які здатні уповільнюють ріст ракових клітин.

Допоможе схуднути

Цвітна капуста
Капуста допоможе схуднути / depositphotos

У склянці капусти міститься всього 25 калорій, що дозволяє їсти її у великих кількостях. До того ж клітковина, якою багата капуста, уповільнює процес травлення, тому ви довше зможете почуватись ситими.

Високий вміст холіну

Багато людей страждають через дефіцит холіну, якого можна швидко позбутись завдяки капусті. Він виконує в організмі багато важливих функцій, зокрема відіграє важливу роль у підтримці цілісності клітинних мембран, синтезі ДНК та метаболізмі. Холін також причетний до синтезу нейромедіаторів, які необхідні для здорової нервової системи.

Капуста безпечна для всіх

Цвітна капуста належить до сімейства хрестоцвітних та підійде для всіх, у кого немає алергії. Проте варто пам'ятати про норми та не перебільшувати, адже надмірне споживання може викликати гіпотиреоз.

читайте такожКапуста може бути шкідлива: протипоказання і побічні дії, які не можна ігнорувати

Броколі, брюссельська і кольорова капуста – без сумніву дуже корисні овочі. Але через їх гіркуватий присмак всіх цих представників сім'ї брассіка відверто недолюблюють більшість дітей. Виявляється, все не так просто

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти