Навіщо кішки будять своїх господарів серед ночі: тривожні знаки, про які варто знати

2 червня 2023, 16:57
Чому коти будять господарів уночі - мало хто знає, але є багато причин активності котів вночі, на які обов'язково треба звертати увагу.
Навіщо кішки будять своїх господарів серед ночі: тривожні знаки, про які варто знати
Чому коти будять господарів уночі / колаж: Главред, фото: instagram/max_myshikov, instagram/kevinscatagram

Кішка будить уночі своїх господарів, щоб "розповісти" про те, що її турбує. Загалом підвищена котяча активність вночі - це нормальна для них поведінка. Коти - хижаки від природи і добре бачать вночі. Але існує ряд інших причин, чому коти можуть потурбувати вас вночі. Главред розібрався, на які ознаки варто звертати увагу.

Навіщо коти будять своїх господарів

  1. Залишок енергії. Вдень не кожен пухнастик може знайти собі забавку, особливо, якщо господарів немає вдома. За цілий день кіт накопичує невитрачену енергію, тому і виплескує її вночі.
  2. Голод. Якщо домашній улюбленець голодний і не повечеряв, то вночі він не дасть спокою господарям, поки ті його не нагодують. Голод - це найсильніший стимул "докричатися" до господарів вночі.
  3. Старість. Із роками всі тварини змінюються. Це відображається не лише на їх зміни в організмі, а й на звичках. У старих котів зазвичай порушується режим сну: вони активніші вночі, адже часто це пов'язане із погіршенням їх самопочуття.
  4. Поганий стан здоров'я. Коти можуть будити господарів вночі не із власної волі. Безсоння у тварин вночі буває через хворобливість: млявість, блювання, пронос, кашель та можуть випорожнятись у недозволеному місці.
  5. "Поклик" природи. Часто кішки можуть будити господарів ночами із певних фізіологічних причин: у період тічки або перед пологами. Коти здебільшого активніші вночі під час статевого полювання.

Як привчити кота вставати пізніше

  1. Домашні тварини зазвичай підлаштовуються під ритм життя власників. Наприклад, вони реагують на вимикання світла, телевізора, ноутбука, кондиціонера тощо. Після цього можна покликати до себе кота, попестити його трішки, щоб допомогти йому розслабитися та заснути. Кіт звикне до таких дій і буде повторювати за вами.
  2. Зазвичай домашні пухнастики прокидаються серед ночі саме для того, щоб перекусити. Тому, щоб кіт вночі міцно спав і тихенько мурчав, треба ситна вечеря. Варто розділити приймання їжі для свого кота так, щоб найбільше припадало саме на вечерю.
  3. Щоб домашній улюбленець вночі спав, йому потрібно багато активних ігор. Здебільшого господарі вдень на роботі, тому й часу погратись із котами немає. Варто зробити вдома ігровий куточок, де улюбленець зможе самостійно гратися. Також, щоб кіт гарно спав, можна активно погратися з котом перед сном.

Дивіться відео про те, як відомий кіт Степан одружився на Стефанії:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти