Названо фактор на роботі, який підвищує ризик серцевого захворювання

6 серпня 2021, 22:24
Це важливо пам'ятати, навіть якщо робота в офісі.
Серце_аритмія
Тривала робота може збільшити смертність / Pixabay

Більш висока частота пульсу в стані спокою (ЧСС) зазвичай вказує на те, що серце занадто сильно навантажено. Стрес змушує організм виділяти гормони адреналіну, які змушують серце битися швидше і підвищувати кров'яний тиск.

Експерти в галузі охорони здоров'я підкреслюють важливість здорового способу життя для підтримки здорової RHR, оскільки у людей, що знаходяться під великим тиском, підвищений ризик серцевих ускладнень, пише Express.co.uk.

читайте такожВчені пояснили, чи небезпечне вживання кави для серця

відео дня

Тривалий робочий час - більше 55 годин на тиждень-пов'язано з підвищеним на 17% ризиком смерті від ішемічної хвороби серця і на 35% більш високим ризиком інсульту.

Ішемічна хвороба серця (термін, що позначає проблеми з серцем) викликається звуженням артерій, через що менше крові і кисню досягає серцевих м'язів.

Доктор Наяран Гадкар, кардіолог-консультант з багатопрофільної лікарні Zen, сказав: "робота не менше 55 годин на тиждень пов'язана з більш високим ризиком ішемічної хвороби серця та інсульту в порівнянні з тими людьми, які працюють близько 35-40 годин на тиждень.

"Тривала робота може збільшити смертність і мобільність від ішемічної хвороби серця та інсульту через психологічний стрес".

Доктор Рахул Сінгхал, старший електрофізіолог і кардіолог з Джайпура, пояснив, що частота серцевих скорочень є надійним індикатором здоров'я людини в сьогоденні і майбутньому.

Високий RHR зазвичай вказує на низьку фізичну форму, надмірну вагу або високий кров'яний тиск.

Чим вище RHR пацієнта, тим вище ризик серцевих захворювань або передчасної смерті, оскільки більш високий RHR змушує серце працювати частіше.

Через підвищеного тиску на серце м'язи органу стають все більш напруженими, що може викликати серйозні ускладнення.

Сінгхал пояснив: "хоча збільшення пульсу під час вправ - це добре, це не те ж саме, що високий пульс в стані спокою. У стані спокою пульс не повинен бути занадто високим, інакше це буде ознакою того, що ваші серцеві м'язи знаходяться під примусом".

І навпаки, низький рівень HRH може вказувати на недостатню активність щитовидної залози, запальне захворювання або дисбаланс хімічних речовин в крові.

RHR від 60 до 100 є нормальним, в той час як RHR вище 80 вважається високою частотою серцевих скорочень в стані спокою.

Сінгхал пояснив: "зазвичай частота пульсу становить від 60 до 100. Але якщо частота пульсу вище 80 при показанні пульсу в 60 секунд, тоді ваш ризик високого кров'яного тиску, високого рівня холестерину і серцево-судинних захворювань збільшується вдвічі.

"Якщо він вище 90, ризик всіх цих небезпек збільшується в три рази. Експерти вважають, що пульс між 70 і 80 ударами є ідеальною частотою пульсу в стані спокою".

Клініка Майо рекомендує перевіряти частоту серцевих скорочень, прикладаючи вказівний і третій пальці до шиї.

В якості альтернативи ви можете помістити два пальці між кісткою і сухожиллям над радикальною артерією, яка розташована на стороні великого пальця зап'ястя.

Як тільки ви відчуєте пульс, підрах*йте кількість ударів за 15 секунд, а потім помножте це число на чотири, щоб розрахувати кількість ударів в хвилину.

Фактор ризику

Різні фактори, які можуть вплинути на частоту серцевих скорочень, включають:

  • Вік
  • Фітнес і рівні активності
  • Бути курцем
  • Серцево-судинні захворювання, високий рівень холестерину або діабет
  • Температура повітря
  • Положення тіла
  • Емоція
  • Розмір тіла
  • Ліки

Частоту серцевих скорочень в стані спокою можна стабілізувати шляхом поліпшення звичок способу життя, включаючи сон, гідратацію і управління стресом.

Якщо частота серцевих скорочень раптово різко зростає у відповідь на такі проблеми, як емоційний стрес або інші фактори навколишнього середовища, усунення причини стресу може допомогти знизити частоту серцевих скорочень.

За даними Medical News Today, ці фактори також можуть покращити здатність людини підтримувати здорову частоту серцевих скорочень під час фізичної активності та стресу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти