Названо 4 речі, які висмоктують з нас енергію щодня

3 липня 2021, 00:11
Від цих звичок, ми починаємо відчувати хронічну втому і навіть хворіти.
здоров'я
Звички, які висмоктують з нас енергію / pixabay

Всім відомо, щоб бути бадьорим потрібно правильно харчуватися, пити достатньо води і не нехтувати сном.

Але мало хто замислюється про те, що суєта, непотрібні заняття, порожні розмови, стреси і тривоги викачують з нас сили і здоров'я. І саме тому ми починаємо відчувати хронічну втому і навіть хворіти.

Щоб цього не відбувалося до енергії потрібно ставитися дбайливо, як і до будь-якого іншого ресурсу, і позбавлятися від звичок, які її висмоктують, говорять експерти та психологи.

Надмірна завантаженість. Планування - це дуже важливо. Але воно повинно бути розумним. Розписуючи весь свій день по хвилинах, не забувайте, що поспіх також вимагає багато енергії. І дуже важливо чергувати роботу і відпочинок, приділяючи хоча б трохи часу тому, що приносить вам задоволення.

У щоденному графіку залишайте прогалини для приємних занять: неспішного обіду, прогулянки на свіжому повітрі, занять йогою або медитацією, вишивання або в'язання, читання книги.

Ігнорування безладу. Навколишнє оточення дуже впливає на нашу психологічну рівновагу. Досить складно навести порядок в голові і сконцентруватися, коли навколо панує хаос. Щоб порядок в будинку і на робочому місці було легше підтримувати, відправте у відро для сміття або роздайте все зайве: непотрібний одяг, посуд, дрібнички і сувеніри.

Пусті балачки. Живіть своїм життям і не вникайте в те, що вас не стосується. Ви здивуєтеся, скільки енергії на цьому можна заощадити.

читайте такожНазвано п'ять звичок, які не можна робити відразу після їжі

Потрібно все і відразу. Багатозадачність, як правило, не призводить до хороших результатів. Концентрація, а з нею і ефективність вашої діяльності знижується, а стомлюваність зростає. Як наслідок при великій витраті енергії, ви отримуєте досить слабкий результат. Краще виділяти трохи часу на кожне із завдань і чергувати види діяльності. Таким чином ви більше встигнете, і дасте мозку можливість, перемикаючись з однієї справи на іншу, відпочити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти