Названо ідеальні продукти для щитовидної залози

15 грудня 2021, 03:49
Для нормальної роботи щитовидної залози необхідний йод. У разі його нестачі виникнуть проблеми зі здоров'ям. Продукти, що містять йод, є на кожній кухні.
продукт
Лікарка назвала найкращі продукти для нормальної роботи щитовидної залози / pixabay

Йод - дуже важливий мікроелемент, який бере участь у виробництві гормону щитовидної залози – тироксину. Саме від цього гормону залежить робота нашої нервової системи, емоційний стан і психологічне здоров'я. Крім того, тироксин регулює теплообмін в організмі, поділ клітин, роботу печінки і серцево-судинної системи.

Якщо йоду не вистачає, то це стає проблемою - щитовидна залоза виробляє мало тироксину. Такий стан називається гіпотиреозом або йододефіцитом.

Що буде у разі нестачі йоду в організмі

Людина стає забудькуватою, у неї знижуються увага і реакція, з'являється дратівливість, сонливість, слабшає імунітет.

відео дня

Можуть з'явитися проблеми з серцем і судинами: аритмія, підвищення тиску, зниження рівня гемоглобіну в крові.

Йододефіцит позначиться і на вазі. Оксільки тироксину мало для того, щоби процес витрати енергії йшов нормальним шляхом, тому вона відкладається у вигляді жирових запасів.

Якщо не поповнювати запаси йоду в організмі, то тканини щитовидної залози починають розростатися. Таке збільшення щитовидної залози називають зобом.

Скільки треба йоду на день

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує споживати від 120 до 150 мкг йоду на добу щодня.

Як можна поповнювати запаси йоду в організмі

Продукти, що містять йод, знайдуться на кожній кухні. Найоптимальніші з них назвала лікар-дієтолог Ірина Риль, передає РИА Новости.

"Для нормальної роботи щитовидної залози необхідний йод. Його ми можемо отримати з морської капусти, морепродуктів, морської риби, фейхоа, хурми, волоських горіхів", — розповіла лікар.

"Для нормального вироблення гормонів необхідний тирозин. Ця амінокислота міститься в авокадо, ківі, інжирі, абрикосах, бананах. Для вироблення гормонів Т3 і Т4 необхідний селен. Лідер за його змістом - бразильський горіх", - додала дієтолог.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти