Названо популярні поради по схудненню, які потрібно ігнорувати

24 вересня 2021, 20:45
Багато людей змушують себе їсти вранці, навіть якщо вони не голодні.
Схуднення
Пропуск сніданку-це одна з форм інтервального голодування, яка, на думку деяких, допомагає їм схуднути./ Steffan Jones / Flickr

В Інтернеті немає дефіциту порад щодо зниження ваги. Хоча деякі поради щодо зниження ваги корисні, інші неефективні, вводять в оману або абсолютно шкідливі.

Ось кілька порад щодо зниження ваги, які слід повністю ігнорувати, пише Healthline.

1. Завжди снідайте, навіть якщо ви не голодні

Можливо, ви чули, що після нічного сну важливо снідати, щоб прискорити метаболізм.

читайте такожСхуднення: названі чотири жирні продукти, які варто вживати, і два, яких слід уникати

Тому багато людей змушують себе їсти вранці, навіть якщо вони не голодні. Однак сніданок не обов'язково сприяє схудненню.

Фактично, дослідження показали, що прийом їжі або пропуск сніданку дуже мало впливає на вагу і що пропуск сніданку може навіть призвести до дещо більшої втрати ваги.

В одному дослідженні люди, які пропустили Сніданок, в кінцевому підсумку їли за обідом на 144 калорії більше в порівнянні з людьми, які їли вранці. Однак наприкінці дня їх загальне споживання калорій було на 408 калорій менше.

Пропуск сніданку-це одна з форм інтервального голодування, яка, на думку деяких, допомагає їм схуднути. Переривчасте голодування також може принести користь для здоров'я.

Однак всі люди різні, і одні люди отримують більше користі від сніданку, ніж інші. В даний час прийнято вважати, що якщо ви не голодні вранці, немає причин снідати.

Якщо ви голодні, обов'язково з'їжте сніданок з високим вмістом білка, щоб Ви були більш задоволені і з меншою ймовірністю переїдали під час обіду.

2. Не зважуйтеся щодня

Ваша вага може змінюватися з кожним днем в залежності від декількох факторів.

З цієї причини багато джерел говорять, що вам слід уникати зважування кожен день, намагаючись схуднути.

Хоча в цьому є сенс, може бути і зворотне.

У 6-місячному дослідженні людей з надмірною вагою або ожирінням люди, які щодня додавали у вазі, споживали менше калорій і втрачали в середньому 6,6% ваги тіла в порівнянні з людьми з контрольної групи, які втратили менше 1% від ваги тіла. їх маса тіла.

В іншому дослідженні дослідники, які вивчали звички зважування 40 людей з надмірною вагою, виявили, що ті, хто робив перерви більше 1 місяця, мали більший ризик набору ваги.

Часте зважування може забезпечити підзвітність і підтвердити, що ваша вага рухається в правильному напрямку.

У деяких дослідженнях повідомлялося, що щоденне зважування не призводило до порушення харчування або негативних психологічних ефектів, таких як поганий образ тіла.

Однак для деяких людей часта перевірка ваг може стати джерелом занепокоєння. Якщо ви відчуваєте, що це шкідливо для вашого психологічного здоров'я, краще уникати цієї стратегії.

Важливо пам'ятати, що ваша вага може змінюватися щодня. Гормональні зміни, водний баланс і частота дефекації можуть вплинути на вагу. Ці зміни не відображають втрату або збільшення ваги.

3. Робіть очищення соками

Дуже популярні очищаючі соки, також відомі як сокові голодування.

Прихильники стверджують, що за тиждень можна скинути до 4,5 кг і позбавити своє тіло від токсинів.

Проте, дуже мало досліджень, що показують, що очищаючі соки безпечні або ефективні.

В одному дослідженні жінки протягом 7 днів пили суміш лимонного соку і сиропу, що містить менше 500 калорій. Вони схудли і знизили інсулінорезистентність.

Будь-яка така низькокалорійна дієта призведе до втрати ваги, але навряд чи дасть довгострокові результати.

Основна проблема полягає в тому, що очищення не сприяє формуванню того типу здорового харчування, який необхідний для підтримки втрати ваги з плином часу.

Більш того, ці соки, як правило, містять багато цукру, але мало білка, що є поганою комбінацією для контролю апетиту і здоров'я.

Що стосується детоксикації, ваша печінка та інші органи виконують цю функцію щодня. Немає необхідності в "очищенні".

4. Не худніть швидко

Звичайна порада-худнути повільно, щоб у вас було більше шансів зберегти меншу вагу.

Хоча повільно худнути-це нормально, найостанніші дослідження показують, що більш швидке схуднення спочатку не збільшує ризик набору ваги. Фактично, швидке схуднення здається корисним для довгострокового схуднення.

Одне дослідження показало, що люди, які швидко схудли протягом першого місяця, в п'ять разів частіше втрачали 10% своєї ваги протягом 18 місяців в порівнянні з тими, хто починав худнути повільніше.

Однак одні методи схуднення краще за інших. Зниження калорій до надзвичайно низького рівня може викликати швидке втрата ваги спочатку, але навряд чи вона буде стійкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти