Названо три найгірших низькокалорійних продукти для схуднення

23 серпня 2021, 22:20
Як і раніше популярні продукти, приготовані з замінників цукру і низькокалорійних замінників.
схуднення_віси
У дієтичній газованій воді немає вуглеводів, але включення її в режим схуднення вважається спірним кроком серед експертів. / 1zoom.ru

Їжа з низьким вмістом вуглеводів, не означає, що вона корисна. Більш того, етикетка з низьким вмістом вуглеводів не означає, що це допоможе вам схуднути.

Незважаючи на ці істини, харчові компанії прагнуть виробляти альтернативи з низьким вмістом вуглеводів, і ми готові за них платити.

За інформацією Livestrong.com, згідно з даними, опублікованими в Єльському журналі біології та медицини в червні 2010 року, в період з 1999 по 2004 рік кількість продуктів з штучними підсолоджувачами (які знижують кількість вуглеводів в їжі) збільшилася з 369 до 2346.

читайте такожДієтолог назвала спосіб схуднення без виснажливих дієт і шкоди для здоров'я

Як і раніше популярні продукти, приготовані з замінників цукру і низькокалорійних замінників. Сьогодні ми бачимо їх у нових ітераціях: від кето-пластівців з додаванням фруктів до газованих напоїв зі стевією і шоколаду з низьким вмістом вуглеводів-є варіанти, що ховаються в кожному кутку продуктового магазину.

Великий недолік цих оброблених низьковуглеводних продуктів?

"У них є "ореол здоров'я", тобто вони змушують вас відчувати, що вони настільки здорові, що ви можете їсти стільки, скільки хочете, що не відповідає дійсності і може саботувати ваші зусилля по зниженню ваги", - зареєстрований дієтолог Дон Джексон, доктор медичних наук.

Найгірші продукти з низьким вмістом вуглеводів

Хочете знати, яких продуктів з низьким вмістом вуглеводів вам слід уникати?

1. Дієтична газована вода

Звичайно, в дієтичній газованій воді немає вуглеводів, але включення її в режим схуднення вважається спірним кроком серед експертів.

Було виявлено, що деякі замінники цукру, такі як сахарин, мають протилежний ефект, на який сподіваються люди, які купують "дієтичні" продукти.

Показовий приклад: у дослідженні, опублікованому в американському журналі клінічного харчування в травні 2019 року, в якому брали участь Дорослі з надмірною вагою або ожирінням, ті, хто пив напої, підсолоджені сахарином, протягом чотирьох тижнів набирали приблизно таку ж вагу, як і їхні колеги, які пили регулярно цукровмісні напої. Цікаво, що в той час як цукрові напої містили сотні калорій, підсолоджені сахарином напої містили не більше п'яти калорій.

У дослідженні учасники також пили напої, підсолоджені іншими альтернативами, такими як аспартам і rebA; ці люди не набирали вагу. Учасники, які випили напій, підсолоджений сукралозою (що входить до складу Splenda), схудли і менше їли за чотиритижневий період.

Дієтична газована вода також отримує неоднозначні відгуки, тому що деякі експерти вважають, як зазначено в food Insight, що, коли ви вирішите пити дієтичну газовану воду, ви з більшою ймовірністю пізніше скористаєтеся більш калорійним вибором. Наприклад, ви замовляєте і їсте десерт, тому що вибрали дієтичну газовану воду.

Дослідження також показують, що такі напої, як дієтична газована вода, можуть насправді розпалювати ваш апетит, згідно з оглядом 2009 року в американському журналі клінічного харчування, а це означає, що ви заповните або, можливо, перекомпенсіруете калорійність звичайної газованої води іншими способами.

Подумайте про те, щоб повністю відмовитися від дієтичної газованої води або, принаймні, вибрати її з розумом. Ви можете вибрати підсолоджені сукралозою, коли дійсно балуєтеся, хоча необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити переваги підсолоджувача. Ще краще: пийте воду або сільтерську воду, підсолоджену справжніми фруктами.

2. Упаковані продукти з низьким вмістом вуглеводів, зроблені з цукрових спиртів

Багато упакованих продуктів можуть похвалитися низьким вмістом вуглеводів, але те, що вони рідко згадують на етикетці, - це те, як вони покладаються на цукрові спирти, щоб виключити натуральні речовини. Вам доведеться заглянути в список інгредієнтів, щоб знайти цю інформацію, але ось порада: цукрові спирти зазвичай зустрічаються в продуктах з позначкою "без цукру" або "з низьким вмістом цукру".

У списках інгредієнтів цукрові спирти можуть фігурувати під наступними назвами: маніт, сорбіт, ксиліт і еритрит. Якщо ви не дізналися інгредієнт, швидше за все, це теж цукровий спирт.

Так в чому ж справа з цими замінниками цукру? За даними клініки Клівленда, цукрові спирти перетворюються на глюкозу повільніше, ніж звичайний цукор, і для перетравлення потрібно дуже мало інсуліну, що робить його більш сприятливим для діабету варіантом, ніж звичайний цукор.

Хоча продукти, підсолоджені цукровим спиртом, можуть містити мало вуглеводів, вони не калорійні; якщо ви будете їсти їх в надлишку, ви можете набрати вагу.

Цукрові спирти призначені для підсолоджування їжі, тому малоймовірно, що їжа, в якій вони містяться, є здоровою їжею або містить необхідні поживні речовини, щоб підтримувати вашу енергію. Насправді, ці продукти можуть тільки посилити тягу до солодкого.

"Навіть солодощі з низьким вмістом вуглеводів, такі як пластівці і шоколад, можуть підняти вам настрій, так що ви навряд чи відмовитеся від звички постійно відчувати тягу до всіх видів солодощів", - говорить Блатнер.

Крім того, оскільки вони не повністю всмоктуються шлунком, цукрові спирти мають проносний ефект і можуть сприяти появі газів, здуття живота і загального дискомфорту в шлунку.

А солодощі в цілому, як правило, містять мало калорій і мало поживних речовин (інакше кажучи, порожні калорії), що сприяє збільшенню ваги.

3. " Кето-дружні " упаковані продукти з високим вмістом насичених жирів

Обмеження кількості насичених жирів у вашому раціоні-це розумний крок для підтримки здорової ваги і здоров'я серця. Якщо ви сидите на дієті, можливо, ви вже утримуєтеся від жирних закусок.

Оскільки жир містить більше калорій, ніж білок і вуглеводи, закуски з додаванням жиру також зазвичай висококалорійні, тому їх надмірне вживання - досить надійний спосіб поправити вагу.

Тим не менш, популярні плани харчування, орієнтовані на жири, такі як кето-дієта, ігнорують цю загальноприйняту точку зору, віддаючи перевагу скороченню вуглеводів.

Упаковані закуски, схвалені кето, як правило, містять насичені жири (з таких інгредієнтів, як кокосова і пальмова олія), а також замінники цукру і / або білкові ізоляти.

"Хоча білок сам по собі може наситити, ізоляти білка-це всього лише окрема частина їжі", - говорить Блатнер.

Хоча білок зазвичай допомагає вам залишатися ситим, ці ізольовані частини можуть змусити вас хотіти більшого, що не відповідає їх призначенню.

"Для порівняння, цільнобілкова їжа забезпечує інші збалансовані поживні речовини. Справжня повнота досягається як за рахунок душевного задоволення, так і за рахунок фізичної повноти від цілісних джерел їжі", - говорить Блатнер, додаючи, що більш надійним способом є зосередження на цілісних продуктах, таких як боби, горіхи і насіння. щоб переконатися, що Ви отримуєте все, що потрібно вашому тілу, і нічого зайвого.

Дослідження, опубліковане в жовтні 2020 року в журналі Medicine, передбачає, що дотримання кето-дієти може допомогти вам схуднути в короткостроковій перспективі, але не надовго. Дослідження показують, що кетогенна дієта не запобігає ожирінню і не звертає його назад, а також шкідлива для здоров'я серця в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти