Названо три натуральні добавки, які можуть викликати небезпечні для життя ускладнення

30 серпня 2021, 15:46
Ті, хто приймав додаткові вітаміни та мінерали, частіше мали проблеми зі здоров'ям.
Вітамін
Експерти наполягають на тому, що переваги здорового харчування переважують переваги добавок. / iPhones

На відміну від прописаних ліків, добавки не зобов'язані попереджати споживачів про їх потенційні ризики. Хоча докази благотворного впливу фруктів і овочів переконливі, багато з заяв компаній, що виробляють харчові добавки, необгрунтовані.

Фактично, деякі добавки, що використовуються для зниження рівня холестерину і артеріального тиску, можуть навіть підвищити ймовірність серцевого нападу.

Гарвардська медична школа попередила, зокрема, про три з них, які можуть принести більше шкоди, ніж користі, пише Express.co.uk.

Червоний дріжджовий рис

Добавки з червоного дріжджового рису отримують з цвілі, вирощуваної на рисі в контрольованих умовах, щоб забезпечити утворення високих рівнів активних інгредієнтів.

Ці ж активні інгредієнти використовуються в статинах, що знижують рівень холестерину.

Клінічні випробування червоного рису показали, що він містить велику кількість монаколіну К, який знижує рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ).

Таким чином, добавка має багато з тих же побічних ефектів, потенційних взаємодій і запобіжних заходів, що і статини.

Доктор Пітер Коен, доцент медицини Гарвардської школи, який вивчає харчові добавки, в тому числі червоний дріжджовий рис, сказав: "деякі продукти практично не містять активних інгредієнтів, а інші мають таку ж кількість, як і низька рецептурна доза. Це може бути нормально, якщо ви не приймаєте статини, але якщо так, то ви можете отримувати занадто багато ліків; які можуть викликати м'язовий біль або навіть небезпечний для життя розрив м'язів, який може пошкодити інші системи організму ".

Добавки з часником

Деякі пацієнти з гіпертонією приймають добавки з часником, щоб знизити кров'яний тиск.

Хоча добавка також обіцяє знизити рівень холестерину, дослідження, присвячені впливу добавки на холестерин, неоднозначні.

Ризик, пов'язаний з цією добавкою, пов'язаний з тим, як вона взаємодіє з іншими ліками, такими як розріджувачі крові, препарати, що знижують рівень холестерину, і ліки від артеріального тиску.

Крім того, кілька досліджень показали, що добавка містить сполуку під назвою аліцин, яка може викликати токсичність для печінки при прийомі у великих кількостях.

L-аргинин

Добавки L-аргініну зазвичай використовуються людьми, які хочуть поліпшити кровообіг і знизити кров'яний тиск.

Аргінін працює шляхом синтезу оксиду азоту, який допомагає кровоносним судинам розслаблятися і розширюватися. За даними клініки Майо, добавка може збільшити ризик смерті для людей, які нещодавно перенесли серцевий напад.

Фактично, дослідження впливу L-аргініну на тих, хто вижив після серцевого нападу, було зупинено після того, як шість учасників, які приймали добавку, померли.

Добавка також може викликати занадто низький кров'яний тиск, якщо добавка взаємодіє з іншими ліками, що знижують артеріальний тиск.

Люди, яким прописані препарати для розрідження крові, також можуть збільшити ризик кровотечі після прийому добавок L-аргініну. Експерти нещодавно застерегли від харчових добавок, які стверджують, що вони сприяють зростанню м'язів або зниженню ваги після того, як кілька пацієнтів були госпіталізовані з важкими ушкодженнями печінки.

Попередні дослідження, зокрема, дослідження, проведене Університетом Колорадо, показали, що ті, хто приймав додаткові вітаміни та мінерали, частіше мали проблеми зі здоров'ям.

Результати дослідження підняли серйозні питання про ефективність ринку харчових добавок, який в даний час у Великобританії становить близько 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Багато добавок стверджують, що мають властивості, що лежать в основі позитивного ефекту вживання фруктів і овочів, оскільки вони вбирають шкідливі побічні продукти обміну речовин, які можуть пошкодити клітини і викликати старіння. Однак експерти наполягають на тому, що переваги здорового харчування переважують переваги добавок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти