Не від хорошого життя: чому в СРСР всі їли з хлібом

20 лютого 2023, 10:40
Хліб був невід'ємною частиною життя в Радянському Союзі.
Хліб
Хліб / скріншот YouTube

В СРСР хліб був невід'ємною частиною національної культури і економіки. Білий хліб був доступний практично всім громадянам, незважаючи на низькі доходи.

Скільки коштував білий хліб в Радянському Союзі і який хліб випікали?

В СРСР ціна на хліб була строго контрольованою державою, і на відміну від інших товарів, вона не піднімалася регулярно. У 1960-х роках ціна на білий хліб становила всього 14 копійок за буханець.

Незважаючи на те, що хліб був дешевим, якість його залишало бажати кращого. Однак, в кінці 1980-х років стали з'являтися хлібопекарні, де пеклися різноманітні сорти хліба, в тому числі і якісніший хліб.

Чому хліб в СРСР був смачніше?

Хліб в СРСР випікали з натуральних інгредієнтів і без використання штучних добавок. Це робило хліб в СРСР більш смачним і корисним. Крім того, багато людей пекли хліб вдома, що давало можливість додавати в нього свої улюблені інгредієнти і створювати унікальний смак.

Чому раніше всі їли з хлібом?

Хліб був основним продуктом харчування в СРСР, оскільки він був дешевим і поживним. Більшість громадян не мали можливості дозволити собі інші продукти, тому хліб був основним компонентом харчування. Крім того, в національній культурі СРСР хліб грав важливу роль, і багато традиційні страви включали в себе хліб.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти