Не підходь, я образилася: як зрозуміти, що ваша кішка точить на вас зуб

25 січня 2023, 11:57оновлено 25 січня 2023, 16:06
Господар може уникнути незадоволеної мордочки свого вихованця, дотримуючись певних правил.
Кішка
Кішки / pixabay.com

Коти - тварини з непростим характером, які можуть ображатися на господаря майже без причини. Але це тільки на перший погляд.

Господар може уникнути незадоволеної мордочки свого вихованця, дотримуючись певних правил.

Причина образи є завжди

Кішки можуть закатати образу на людину навіть через заслуженого покарання при цьому породисті вихованці часто мають більш складний характер, ніж їх безпородні і нечистокровні побратими.

відео дня

Крім образи, породисті кішки здатні навіть мстити господареві. Є кілька основних причин для котячих образ.

  • Недостатня увага. Тривала самотність може обернутися стресом для кішки. Особливо вихованців зачіпають ситуації, коли господар знаходиться вдома, але повністю ігнорує їх.
  • Шум і грубість. Кішкам не подобаються гучні звуки. Це може привести не тільки до образи, але і навіть до депресії. Тварина буде всіляко уникати господаря, ховаючись в будинку або зовсім втекти на вулицю.
  • Бити котів не можна. Якщо ви будете бити, штовхати або штовхати свого кота, то не дивуйтеся, що через якийсь час він перестане до вас лащитися і муркотіти. Часом навіть неакуратне переміщення з місця на місце може образити тварину.

Що робити, якщо кіт образився

Перш за все не потрібно поспішати налагодити контакт з твариною. Йому необхідно дати час, щоб заспокоїться. Через годину вже можна "просити вибачення" у улюбленця. Для цього вам потрібно погладити його, але робити це потрібно без різких рухів.

Налагодити ставлення з кішкою можна і за допомогою гри, але спілкуватися з ним потрібно ніжно і ні в якому разі не можна підвищувати голос.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти