Не втратить смак: як правильно заморозити кабачок

3 серпня 2023, 17:12
620
Главред розповість, як заморозити кабачки, щоб вони не втратили смак.
Як правильно заморозити кабачок
Як правильно заморозити кабачок / колаж: Главред, фото: pexels

Влітку, коли приходить сезон свіжих овочів, багато господинь беруться за те, щоб їх заморозити на зимовий період. Кабачки не стають винятком, проте заморозити їх досить важко. Вся справа в тому, що кабачок може втратити свій смак і текстуру після заморозки. Ми розповімо, як правильно заморозити кабачки, щоб вони не були гумові.

Як заморозити кабачки на зиму в домашніх умовах

Існує не один спосіб заморозити кабачки. Найчастіше цей овоч ріжуть на кубики і заморожують в контейнерах, проте можна зробити і по-іншому. Немає єдиної відповіді на питання про те, як правильно заморозити кабачок, проте є спосіб, який допоможе зберегти текстуру і смак.

Необхідно підготувати деко або плоску поверхню, на якій вийде заморозити овоч. Потім необхідно нарізати кабачок не надто тонкими кільцями і розкласти на плоску поверхню відразу ж після цього. Бажано також розміщувати кільця кабачка на паперовий рушник. Розміщувати необхідно так, щоб кожне кільце лежало окремо і, по можливості, не торкалося один одного.

відео дня

Відразу після цього необхідно відправити деко або те, на чому ви будете заморожувати - в морозильну камеру на кілька годин. Коли кабачок заморозиться, його можна прибрати в більш зручну ємність.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти