Урожай зберігатиметься всю зиму: коли викопувати часник у 2023 році

27 липня 2023, 16:12оновлено 28 липня 2023, 15:11
741
Найкращий часник – це той, який вирощений на власній грядці. І тут головне зрозуміти, коли потрібно викопувати урожай.
часник
Коли прибирати часник у 2023 році? / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Кожному з нас відомо, що часник – це природний антибіотик, адже він містить у своєму складі фітонциди та антиоксиданти, завдяки чому підвищується імунітет. Найкращий часник – це той, який вирощений на власній грядці. І тут головне зрозуміти, коли прибирати часник у 2023 році, адже від цього залежить те, чи збережуться голівки до нового урожаю. Про це йтиметься далі в нашому матеріалі.

А якщо вам цікаві новини про садівництво та городництво, то пропонуємо вам прочитати наш матеріал: Їх шукають всі городники: 5 найбільш врожайних сортів томатів, які захоплюють своїм смаком.

Як дізнатися, що час викопувати часник

Перш за все варто зауважити, що час збирання часнику залежить від його виду: озимий чи ярий. Так, озимий часник зазвичай починають збирати вже в середині липня – на початку серпня. А ярий часник викопують пізніше – у другій половині серпня – в середині вересня.

відео дня

Окрім того, час збирання часнику залежить від погодних умов, а також від регіону, в якому він вирощується. Далі розглянемо деякі ознаки того, що часник вже готовий до збору.

Якщо ви не видалили всі стрілки з часнику, то за їхнім зовнішнім виглядом можна зрозуміти, чи потрібно вже викопувати голівки. Якщо насіннєва коробочка лопнула, показавши фіолетове насіння, то часник вже час збирати.

Також ознакою того, що часник вже потрібно збирати, є те, що листочки почали жовкнути та підсихати.

Щоб визначити ступінь зрілості часнику, можна його підкопати та перевірити його коріння. Якщо воно стало світло сірим або почало підсихати, то часник потрібно збирати.

Окрім коріння, також потрібно звернути увагу на самі голівки часнику. Їхні лусочки мають бути сухими, а також набути фіолетового чи білого кольору.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти