Не варто брати ідеально круглі апельсини: як вибрати найкращі цитрусові і не купити "суху кислятину"

12 січня 2023, 09:16
У магазинах величезний вибір цитрусових. Для того, щоб не помилитися, варто знати три основні правила вибору найкращих апельсинів.
Апельсин, апельсины, фрукты
Щоб вибрати найкращі апельсини, потрібно звертати увагу на форму та розмір/ pixabay, УНІАН

Різноманіття апельсинів у магазинах і на ринку з одного боку дає нам право самим обирати, що придбати, а з іншого – змушує нас відчувати "муки вибору". Адже неозброєним оком не видно, що ховається за шкіркою цього популярного цитрусового, смачний він насправді, чи ні. Щоб уникнути помилки під час походу у магазин, краще наперед "озброїтися" знаннями про те, як правильно вибрати апельсини.

У цьому непростому завданні головне пам’ятати про три основних правила.

Розмір

Часто хочеться взяти найбільші апельсини, адже здається, що саме вони будуть найсоковитішими і найсмачнішими. Але мушу вас розчарувати – насправді це не так. По-перше, такі плоди можуть мати дуже товсту шкірку, отже на саму серцевину залишатиметься менше місця. Але найгірше не це, адже такі апельсини до того ж можуть бути сухими, волокнистими і несмачними.

відео дня

Варто бути обережними і тоді, коли ви хочете придбати маленькі апельсини – вони можуть виявитися кислими.

Форма

Цікаво, що ідеально круглі апельсини, які так полюбляє купувати більшість людей, насправді не найсмачніші. Краще обирати ті плоди, які мають випуклість на місці, де колись була квітка. Такі цитрусові будуть найсмачнішими.

Якщо ж вам не пощастило і ви все-таки придбали кислі апельсини, то не варто очікувати, що вони стануть солодшими після того, як полежать.

Країна походження

Чим далі розташована країна, з якої привезли апельсини, тим менш дозрілими вони можуть виявитися. Адже для того, щоб доставити їх у віддалену точку земної кулі, плоди зривають якомога раніше. Їх просто не можуть везти достатньо дозрілими, інакше ризикуватимуть тим, що частина апельсинів просто зіпсується у дорозі або на прилавках під час продажу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти