Не те, що зараз: чому в СРСР не викидали хліб

26 червня 2023, 09:11оновлено 27 червня 2023, 15:43
1145
За часів СРСР споживання хліба було життєво важливим для населення.
Чому в СРСР сушили хліб
Чому в СРСР сушили хліб / Колаж Главред, фото: YouTube

У Радянському Союзі існувала цікава практика, яка багатьох сьогодні дивує – сушка і збереження хліба. Ця особливість радянської системи виробництва і споживання хліба мала свої підстави, засновані на історичних, соціальних і економічних факторах.

До речі, раніше ми розповідали, для чого СРСР засаджували отруйним борщівником.

Хліб всьому голова

За часів СРСР споживання хліба було життєво важливим для населення. Хліб був одним з основних продуктів харчування, забезпечуючи людей необхідними поживними речовинами. Однак, протягом радянської історії було періоди, коли виробництво хліба стикалося з труднощами. В таких умовах люди були змушені сушити сухарі, щоб зберегти хоть трішки хліба.

відео дня

Забобони

Зі старих часів в наше життя прийшло безліч побутових забобонів. Одне з них говорило про те, що викидати старий хліб не можна.

У старі часи вони дійсно мали сенс — наприклад, через висипану сіль дійсно могла спалахнути сварка, а хліб не викидали, побоюючись голоду і неврожаю - в сільських будинках був цілий окремий мішок для збору кірок, що залишилися з обіду. Якщо рік був урожайний-то старі сухарі згодовували хрюшкам.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти