Чому насправді муркочуть кішки: у них на це 3 причини

2 лютого 2023, 07:57
Мурчання кішок можна пояснити декількома причинами і ми в них спробували розібратися.
Кішка
Кішка / pixabay.com

Всі власники котів можуть з упевненістю сказати, що муркотіння - одне з найприємніших речей, якими може нагородити вихованець, але не всі знають, що зворушливі звуки пухнасті видають не просто так.

Мурчання кішок можна пояснити декількома причинами і ми в них спробували розібратися.

Як коти муркочуть?

На перший погляд, це досить просто, але це не так. Для цього кішки використовують м'язи гортані. Тварини створюють вібрацію голосових зв'язок. . Коли вони вдихають і видихають, повітря проходить через їх голосові зв'язки, створюючи муркотливий звук.

відео дня

Чому коти муркочуть?

Всі помічали, що найчастіше тварини видають звуки на руках у господаря або ж перебуваючи біля нього. Тоді кіт або кішка відчуває себе в цілковитій безпеці і показують це звуком.

Спроба заспокоїтись

Ще одна версія муркотіння кішок це - реакція на стрес. Тварини можуть муркотіти, коли вони пережили якесь переживання, але знову ж таки, почнуть вони це робити тільки біля знайомої їй людини або в звичному для тварини місці.

Дай їсти

Згідно з третьою версією, кішки видають такі звуки, щоб привернути увагу господаря. Нерідко буває, коли тварина кружляє біля ніг людини, при цьому постійно мурчить. Так зване нав'язливе муркотіння - це щось середнє між нявканням і муркотінням.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти