Не влазите в джинси - не проблема: 5 способів розтягнути їх до потрібного розміру

8 листопада 2022, 18:02
Форму джинсам можна повернути або змінити в домашніх умовах.
Джинси
Як розтягнути джинси до потрібного розміру / pixabay.com

Буває, що після неправильного прання або тривалого лежання в шафі змійка на джинси зрадницьки не сходиться. Купувати нові штани або йти в ательє поспішати не варто, оскільки існують способи, за допомогою яких можна легко вирішити проблему.

Допоможе вода

Спочатку потрібно визначитися з областю на виробі, яку потрібно розтягнути. Зазвичай таких областей три або чотири: стегна, сідниці, талія і ікри. Далі, вибрані ділянки кроплять звичайною водою і розтягуються в ширину.

Кропити виріб слід з пульверизатора і тільки теплою водою. Потрібна область повинна бути мокрою наскрізь. Якщо розтягуємо область стегон, стаємо однією ногою на частину біля кишені. Беремо в руки протилежну частину виробу в області стегон і тягнемо на себе. Натягування вироби здійснюємо приблизно 10 разів м'якими рухами.

відео дня

Можна надіти виріб і кропити його водою на собі. Вибрані ділянки повинні бути мокрими з обох сторін. Перед процесом розтягування виріб можна заміряти, можна навіть на собі, для порівняння з параметрами після здійснення процедури. Після змочування вироби, його можна зняти і розтягувати ділянки в різні боки вже на твердій плоскій поверхні. Остаточні дані вимірюються після повного висихання.

Розтягуємо джинси уздовж

У разі недостатньої довжини виробу, можна спробувати розтягнути штанини уздовж внутрішнього шва нижче коліна. Якщо є потертості або дірки (це можуть бути Декоративні дірки або дірки, які з'явилися з часом), не варто розтягувати джинси в цих областях, тому що виріб може порватися

При розтягуванні намочіть обрану область водою з зовнішньої і внутрішньої сторони. Станьте ногою на суху частину джинсів, тобто вище коліна. М'яко тягніть штанину на себе близько 10 разів.

Підійдуть засоби для розтяжки взуття

Професійні засоби для розтяжки взуття підійдуть і для розтягування джинсів. Засіб наноситься по всій довжині швів. Далі, м'яко Натягуйте річ в протилежні сторони також по довжині швів. Якщо з'явився результат, нанесіть засіб на штанини і повторіть процедуру.

Щоб не перестаратися, в процесі роботи рекомендується постійно заміряти довжини штанин і порівнювати їх між собою. Якщо необхідно розтягнути довжину тільки на один розмір, розтягніть джинси на один-два сантиметри і приміряйте.

Вимочування

  • Набираємо ванну теплою водою. Одягаємо джинси.
  • Опускаємося в джинсах в набрану ванну. Спосіб не підходить лише в тих випадках, коли виріб неможливо надіти через його надто малого розміру.
  • У ванну можна додати піну, яка допоможе пом'якшити річ. Не можна застосовувати миючі засоби, вони можуть викликати роздратування на шкірі.
  • Просидіти в такому положенні потрібно близько 15 хвилин. Вже за цей час виріб трохи розтягнеться і стане вільніше. Далі, легкими рухами розтягуємо тканину речі протягом ще 10 хвилин.
  • Для посилення ефекту розтягування, а також щоб уникнути фарбування тіла перед процедурою можна нанести на ноги живильний крем (не на масляній основі).
  • Спускаємо воду з ванни, але не виходимо з неї. Тканина повинна трохи стекти і обсохнути. Крім того, барвник може забруднити підлогу або килимок, тому почекайте ще трохи.
  • Далі, пересідаємо на заздалегідь підготовлену клейонку або рушник. Виконуємо фізичні вправи для ніг, щоб ще краще розтягнути джинси.
  • Залишаємося на клейонці або рушник до повного або часткового висихання вироби для збереження їм потрібного розміру і форми. Заборонено сушити річ штучними джерелами тепла.
  • Висихання на сушарці також загрожує речі тим, що вона знову сяде в розмірі. Тому якщо неважко, потрібно дочекатися повного висихання на відкритому просторі, не знімаючи їх з себе. Можна трохи підсушити річ рушником, але не більше того.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти