Краще не викидати: де можна використовувати лушпиння цибулі, яєчну шкаралупу і бананову шкірку

30 листопада 2021, 04:10оновлено 14 грудня 2021, 18:16
Несподівані застосування для відходів харчування.
Краще не викидати: де можна використовувати лушпиння цибулі, яєчну шкаралупу і бананову шкірку
Де можна використовувати лушпиння цибулі, яєчну шкаралупу і бананову шкірку / колаж Главред

Під час готування залишаються так звані харчові відходи. Це цибулиння, яєчна шкаралупа, бананова шкірка та інший, на перший погляд, непотрібний мотлох.

Зазвичай у людини не виникає ніяких сумнівів щодо того, що з ними робити, але робити їх не варто, пише food.inmyroom.

Де використовувати лушпиння цибулі

У своєму складі вона містить цінні волокна, які знижують ризик виникнення захворювань серцево-судинної системи і позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. Також не секрет, що лушпиння використовують для фарбування яєць на Великдень. Крім того, з її допомогою можна лікувати бронхіт,шкірні захворювання, а також поліпшити ріст волосся. Цибулиння допомагає при набряках і варикозі.

відео дня

Де використовувати яєчну шкаралупу

Зазвичай після готування, вона виявляється в сміттєвому відрі, але не варто поспішати від неї позбавлятися - наші предки, навпаки, збирали і висушували яєчну шкаралупу. І цьому є цілком логічне пояснення. Яєчну шкаралупу використовували не тільки для того, щоб приготувати підгодівлю для рослин і птахів, але і в медичних цілях. Вона лікує від цілого ряду захворювань. До того ж це цінне джерело кальцію. Також з її допомогою можна відбілити білизну, Очистити Кухонний посуд і збагатити рослини корисними речовинами.

Де використовувати шкірку від бананів

Її можна використовувати для краси і здоров'я. Бананова шкірка допомагає відбілити зуби і поліпшити стан шкіри. По-друге, вона може виступити в ролі відмінного добрива.

Раніше головред розповідав, що шкірці цитрусових, яку більшість людей викидає у смітник, можна знайти несподіване застосування. Вона може стати в нагоді не тільки в кулінарії, але і допоможе вам у прибиранні будинку, садівництві і навіть при догляді за собою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти