Не WelCome: що насправді означають літери WC на дверях туалету

4 квітня 2023, 10:03
29697
Більшість людей звикли до цього позначення на дверях вбиральні, проте не здогадуються, що у цих літерах насправді зашифровано.
Туалет, унитаз
Не всі знають, що насправді означають літери WC на дверях туалету/ ua.depositphotos.com, unsplash.com

До загадкових літер WC на дверях туалету звикли уже практично всі. Такі ж літери часто використовують на показниках, як пройти до вбиральні, у громадських місцях. Проте мало хто точно знає, що означає WC на туалеті та як ці літери розшифровуються.

У народі навіть з’явився жарт про те, що ці літери можуть означати WelCome (з англ. "ласкаво просимо"). Насправді таке скорочення походить від фрази англійською мовою water closet. Таке позначення застосовували до туалетних кімнат, у яких була передбачена можливість зливання водою. Слово closet у такому випадку позначає "невелике закрите приміщення".

Цікаво, що таке скорочене позначення з двох літер прижилося не лише в англомовних країнах, а у й багатьох інших державах по всьому світу.

відео дня

Проте у деяких місцях уже частково відходять від традиції позначати вбиральню саме літерами WC, а замість них залишають на дверях написи lady’s room (кімната для жінок) та men’s room (кімната для чоловіків). Американці також для позначення цього приміщення часто використовують слово restroom, а коли йдеться про вбиральню у готелі, то може використовуватися позначення lavatory.

Також зараз у багатьох випадках на дверях туалету пишуть літеру W (від англ. woman – жінка), якщо це жіноча вбиральня, та літеру M (з англ. men – чоловік), якщо це туалет для чоловіків.

Раніше повідомлялося, що ребус на дверях туалету в Австралії завів користувачів мережі в ступор. Чоловік з Сіднея опублікував в мережі фотографію загадки, яка висіла в туалеті в одному з місцевих пабів. Користувачі мережі намагалися розгадати, що це означає, але коли дізналися розгадку, то були розчаровані.

Також раніше Главред розповідав, чому в радянських квартирах було вікно в туалеті. У старих квартирах СРСР і особливо в сталінських будівлях можна помітити цікаву особливість – вікно в туалеті або у ванній кімнаті. Таке вікно має свою історію і практичне значення.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти