Деякі господині солять одяг при пранні, а інші їм заздрять: в чому секрет

15 серпня 2022, 14:35оновлено 7 вересня 2022, 16:00
Проста сіль позбавить вас від безлічі проблем.
Сіль, пральна машина
Сіль, пральна машина / скріншот , pixabay.com

Незважаючи на появу пральних машин з різними режимами прання, винахідливі господині користуються своїми лайфхаками.

Солити речі при пранні - один з них. Главред розбирався, на скільки корисний дивний лайфхак.

Захищає колір

Не секрет, що в результаті неправильного прання біла тканина може стати сіруватого відтінку, а кольорова – втратити яскравість. Існує безліч порошків, які зберігають колір і яскравість одягу.

відео дня

Прання речей з сіллю допоможе замінити дорогі засоби і зберегти яскравий їх колір. Для цього потрібно тільки додати 1 столову ложку солі в пральну машину. В результаті одяг буде виглядати акуратно і не втратить свій вигляд після багатьох прань. Ще один важливий момент – сіль допомагає ефективно виполіскувати пральний засіб з тканини, а це якраз сприяє збереженню кольору.

Як оновити старі речі

Для цього необхідно замочити їх у теплій воді і залишити хвилин на 30-40. Після такої процедури вони знайдуть первинний вигляд. Допоможе сіль і в тому випадку, якщо тканина линяє. Точно також замочіть білизну перед пранням в солоній воді, а потім вже завантажте його в пральну машинку.

Сіль виведе плями

Якщо ви пролили вино на блузку, відразу ж присипте це місце сіллю. Потім замочіть річ в холодній воді на 30-40 хвилин і тільки після цього періть в машинці.

Важливо. При пранні дотримуйтеся рекомендацій по догляду за даним матеріалом, зазначеним на ярличку.

Якщо додати сіль в холодну воду для замочування, вона допоможе позбутися від плям крові на одязі. Таку білизну потім перуть при помірній температурі, і всі забруднення успішно відпираються. При необхідності його можна навіть прокип'ятити, але робити це можна далеко не з кожною тканиною.

Інший вид складних плям – від іржі. Щоб від них позбутися, необхідно відтерти забруднення сіллю, змішаної з соком лимона. Після цього річ потрібно висушити і прополоскати. Сліди поту зникають після прання в гарячій воді, в яку додають сіль у співвідношенні 3 столові ложки на 1 літр рідини.

Прання речей з сіллю нешкідлива для будь-якого типу білизни. У тому числі для тюлів і фіранок, які зазвичай стираються руками. Просто додайте до прального порошку сіль у зазначеній пропорції і періть як зазвичай.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти