Не можна класти це у пральну машинку: які лайфхаки можуть зламати вашу техніку

18 січня 2023, 08:13
Не завжди "народні способи" прання і виведення плям є безпечними. Деякі з них можуть привести до непоправних пошкоджень вашої техніки.
Стирка, стиральная машина
Є речі, які не можна класти у пральну машинку/ ua.depositphotos.com

В інтернеті можна наткнутися на безліч порад і лайфхаків, які начебто повинні допомогти під час прання речей. Одні з них покликані вивести ті чи інші плями, інші начебто допомагають зібрати волосся чи шерсть з речей у пральній машині.

Проте насправді не всі такі поради є дієвими. Частина з них може взагалі не впоратися із поставленими перед ними завданнями. Але ще гірше те, що деякі лайфхаки можуть серйозно нашкодити вашій пральній машині або зламати її.

Розглянемо три поширені "поради з інтернету", використання яких може серйозно нашкодити машинці.

відео дня

1. Волога серветка в машинці

Такий лайфхак пропонують для того, щоб зібрати волосся, шерсть, катишки та інше дрібне сміття, яке потрапляє у барабан пральної машинки разом з одягом. Мовляв, усе це може зібрати на себе серветка.

Але з використанням такої поради може з’явитися серйозна проблема. Адже серветка маленька, і її може просто затягнути у барабан машинки.

2. Фольга для того, щоб одяг не електризувався

Часто в інтернеті з’являється порада покласти у барабан пральної машини кульки харчової фольги для того, щоб запобігти появі електризації речей. Проте ця порада також може бути небезпечною для машинки, адже фольга й процесі прання може розкришитися і забити фільтр.

3. Поліетиленовий пакет у машинці

Такий лайфхак може бути ще небезпечнішим, ніж попередні. Поліетиленовий пакет радять класти у барабан машинки начебто для того, щоб або зібрати сміття, або полегшити прасування. Проте насправді пакет може ще швидше затягнути під барабан машинки, ніж уже згадану серветку, адже він тонший і легший.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти