Надзвичайно ароматні та дуже солодкі: 5 найкращих сортів огірків, які ніколи не гірчать

22 березня 2023, 14:12
Городники вже активно підшуковують найкращі сорти огірків, які довго плодоносять та не гірчать.
огурцы
Який сорт огірків найкращий? / ua.depositphotos.com

Настала весна, а це означає, що незабаром розпочнеться сезон садівництва. Багато городників заздалегідь закуповують насіння різноманітних овочів, аби потім вчасно все посіяти. Зокрема, садівники вже активно підшуковують сорти огірків, які довго плодоносять та не гірчать. Главред розповідає, які є найкращі сорти огірків для відкритого ґрунту.

Сорт огірків Альгамбра – це ранньостиглий сорт огірків, який відрізняється високою врожайністю та хорошою стійкістю до різноманітних хвороб. Плоди цього сорту мають темно-зелений колір і довжину близько 10-12 см, що робить їх ідеальними для консервування та вживання у свіжому вигляді. М'якуш цих огірків кремово-білого кольору. Вони дуже хрумкі та соковиті. Окрім того, огірки сорту Альгамбра не схильні до гіркоти за будь-яких умов вирощування.

Сорт огірків Лазурит – це високоврожайний ранньостиглий сорт огірків, який належить до корнішонного типу. Плоди цього сорту огірків відрізняються відносно невеликим розміром – довжина 8-10 см. Шкірка має темно-зелений колір з гострими шипами. М'якуш на смак дуже солодкий, без гіркоти. Огірочки дуже хрумкі. Їх можна вирощувати як у теплиці, так і на відкритому ґрунті.

відео дня

Сорт огірків Мамай – це гібридний сорт раннього дозрівання. Він відноситься до корнішонного типу огірків і вирізняється малими розмірами плодів – в середньому вони досягають довжини 8-10 см. Огірки Мамай мають тонку зелену шкірку з білими колючками. Особливістю цього сорту є високий врожай, а також стійкість до хвороб і шкідників, що дозволяє вирощувати його як на відкритому ґрунті, так і в теплиці.

Сорт огірків Родос – це сорт огірків, який відноситься до ранньостиглих гібридів. Цей сорт відрізняється високою врожайністю та стійкістю до хвороб. Плоди мають циліндричну форму і довжину близько 10-12 см, зеленого забарвлення з білими шипами. Огірки Родос мають дуже хороший смак, не гіркі, хрусткі та соковиті. Цей сорт підходить для вирощування як у відкритому ґрунті, так і у теплиці

Сорт огірків Сюзанна – це один з найпопулярних сортів огірків серед городників. Він відноситься до гібридних огірків та має декілька переваг порівняно з іншими сортами. Зокрема, цей сорт характеризується високою врожайністю та доброю стійкістю до хвороб. Огірки цього сорту мають циліндричну форму, довжина досягає 12-15 см, а діаметр - 3-4 см. Шкірка огірків має темно-зелений колір з білими шипами, м'якоть їх хрустка та соковита.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти