Незвичайна історія звичайного явища: хто придумав кімнатні рослини

17 травня 2023, 15:57оновлено 17 травня 2023, 19:08
505
Мало хто знає, як кімнатні рослини впливають на наше життя і хто придумав вирощувати їх вдома.
хто придумав Кімнатні рослини
хто придумав Кімнатні рослини / колаж: Главред, фото: pexels

Квіти вдома - давня традиція. Однак практично кожна людина, здійснюючи ті чи інші дії в сучасному житті мало замислюється про те, звідки ці традиції беруть початок. Сьогодні ми розповімо про те, хто придумав кімнатні рослини.

Коли з'явилися кімнатні рослини - традиція або необхідність

На такому явищі, як кімнатні квіти увага акцентується рідко, проте насправді традиція вирощувати в будинках рослини бере свій початок ще з часів Стародавнього Єгипту.

На зображеннях того часу, які збереглися до наших днів, можна побачити, що храми і громадські приміщення прикрашалися рослинами в ємностях, схожих на сучасний вазон для квітів. Подібні явища також були помічені в Стародавній Греції та Римі, де всередині приміщень були організовані маленькі сади.

відео дня

Трохи пізніше, вже в Німеччині, прийом графа Голландії був супроводжений прикрасами з квітів і квітучих дерев, за що організатора цієї дії Альберта Мангуса звинуватили в чаклунстві.

Потім першим схожим на сучасний вазон винаходом був тераріум - скляний ящик невеликого розміру, в якому англієць на ім'я Уорд перевозив свої вибагливі рослини. Тарраріум був винайдений для захисту квітів від зовнішнього впливу. Традиція вирощувати вдома квіти щільно вкоренилася, проте з часом її цілі розширилися і вже крім "прикраси" кімнатні рослини стали виконувати зовсім інші функції, про які ми розповімо далі.

Для чого люди вирощують кімнатні рослини - в чому суть традиції

Як ми вже написали вище, спочатку квіти в вазонах використовували для прикраси простору навколо себе. Однак світ розвивається і з часом стало відомо, що рослини мають неймовірну здатність покращувати повітря за допомогою переробки вуглекислого газу на кисень. Також неможливо не відзначити той факт, що відкриттям стала здатність рослин в очищенні повітря від шкідливих і небезпечних для людини речовин.

Як кімнатні рослини впливають на наше життя - незаперечна користь багатовікової традиції

Як ми вже сказали вище, квіти здатні давати людині багато кисню. Однак це не всі хороші властивості. Крім цих корисних якостей, Квіти можуть позитивно впливати на психіку і життєву енергію людини завдяки своєму кольору і виділеним аероіонам. Ці компоненти здатні значно покращувати самовідчуття людини і змінювати її настрій.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти