Неправильне прийняття душу призводить до свербіння, інфекції та подразнення: експерт дав поради

2 листопада 2021, 00:44оновлено 2 листопада 2021, 01:22
Деяких речей краще не робити.
Неправильне прийняття душу призводить до свербіння, інфекції та подразнення: експерт дав поради
Цінні поради фахівця / Pixabay

Прийняття душу для більшості людей є буденною процедурою. Виявляється, таке просте заняття може згубно позначитися на здоров'ї.

"Довгий гарячий душ може завдати шкоди здоров'ю вашої шкіри. Є спокуса постояти під гарячою водою якомога довше, особливо в холодний ранок перед роботою. Однак це може бути шкідливо з ряду причин", - передає слова фармацевта Хусейна Абде Medicine Direct.

За його словами, проблеми виникають через тривалий вплив гарячої води на шкіру - пошкоджується її захисний покрив, втрачається необхідна волога.

відео дня

"З одного боку, це добре, тому що після того, як ви намилилися, піт і бруд, які викликають запах тіла, легше змити. Проте занадто довге стояння під гарячою водою забирає необхідну шкірі вологу, щоб вона залишалася зволоженою і м'якою", - попередив він.

Сухість, свербіж або подразнення шкіри

Зловживання купанням може викликати ряд проблем, таких як почервоніння шкіри і, в крайніх випадках, тріщини, що може призвести до інфекції. А це вже причина бігти в аптеку за лікарськими препаратами.

Як уберегтися

"Спосіб боротьби з цим полягає в тому, щоб обмежити час прийняття душу приблизно 10 хвилинами і тримати воду якомога прохолодною, але не холодною", - рекомендує фармацевт.

читайте такожЛікарі дізналися раніше невідому перевагу контрастного душу для здоров'яТакож Експерт попереджає, що щоденне миття голови може нашкодити волоссю. Оскільки шампунь здатний змивати захисний бар'єр з волосся і шкіри голови. Це загрожує появою лупи, з якою додатково доведеться боротися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти