Незамінний помічник: 5 фантастичних трюків з яблучним оцтом, які здивують наповал

13 травня 2023, 21:25
За допомогою яблучного оцту можна зекономити на багатьох магазинних засобах, які не завжди допомагають впоратися із побутовими проблемами.
Незамінний помічник: 5 фантастичних трюків з яблучним оцтом, які здивують наповал
Що можна зробити з яблучним оцтом? / ua.depositphotos.com

Хто б міг подумати, але багато досвідчених господинь використовують яблучний оцет не лише під час приготування різноманітних страв. Виявляється, що цей диво-продукт широко використовують ще й в побуті. Таким чином, за допомогою яблучного оцту можна зекономити на багатьох магазинних засобах, які не завжди допомагають впоратися із побутовими проблемами. Сьогодні Главред розповідає, де можна використовувати яблучний оцет.

Найкращий очисник поверхонь

Якщо ви не знаєте, як використовувати оцет під час прибирання, то спішимо поділитися з вами чудовими порадами. Цей дивовижний продукт чудово справляється із забрудненням сантехніки, кахельної плитки, кухонної техніки, вікон та підвіконь тощо. Крім того, яблучний оцет чудово бореться із цвіллю, іржею та накипом. Коли ви вже знаєте, що можна чистити за допомогою яблучного оцту, то спішимо розповісти вам, як приготувати спеціальний розчин для прибирання. Усе дуже просто: змішайте оцет та воду у співвідношенні 1:1 та розпорошіть його на забруднені поверхні. Через 20-30 хвилин увесь бруд зникне, а поверхні знову сяятимуть.

Казковий приборкувач неприємних запахів

Досить часто у будинку витає неприємний запах, який важко приборкати. Причин появи неприємного запаху може бути безліч: куріння когось із домочадців, домашні улюбленці, каналізація тощо. За допомогою своїх антибактеріальних властивостей яблучний оцет допоможе освіжити повітря в будинку. Просто змішайте оцет з водою у співвідношенні 1:1 та розпорошіть цю суміш через пульверизатор. Кислуватий запах оцту невдовзі вивітриться, забравши із собою усі неприємні запахи. Також оцтом можна протирати взуття, яке почало неприємно пахнути. Окрім того, яблучний оцет може позбавити від неприємного запаху в холодильнику. Для цього потрібно змочити в оцті серветку та протерти нею стінки холодильника.

відео дня

Знижує кількість пестицидів у продуктах

Людям, які все життя живуть у місті, часто доводиться купувати фрукти та овочі у супермаркетах. Як відомо, ці продукти можуть містити у собі багато пестицидів, які шкодять організму. Щоб хоч трохи позбавити улюблені овочі та фрукти від шкідливих речовин, потрібно вимочити їх у воді із додаванням кількох ложок яблучного оцту.

Чудово бореться із бур'янами

Сад та город – це те місце, де можна використовувати домашній яблучний оцет. Якщо ваша ділянка повністю засмічена бур'янами, то від них можна з легкістю позбутися за допомогою яблучного оцту. Просто змішайте яблучний оцет та воду у співвідношенні 2:1 та полийте цим розчином ділянку, де є бур'яни. Ви побачите, як через тиждень бур'ян пожовкне, а через два тижні – зовсім зникне.

Фантастичний ополіскувач для волосся

Яблучний оцет може надати волоссю блиску та сяйва. Окрім того, ваше шовковисте волосся буде набагато легше розчісуватися. Як використовувати яблучний оцет для волосся? Приготуйте спеціальний ополіскувач: у 0,5 літрів теплої води додайте 2 столові ложки оцту. Після цього прополощіть розчином із оцту попередньо вимите волосся та насолоджуйтесь неймовірним результатом.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти