Незамінний помічник: 5 способів використання металевої губки, про які мало хто знає

10 листопада 2022, 02:35
Главред зібрав для вас найкращі поради, як можна з користю використати металеву губку у побуті.
Металлическая губка
У металевої губки є багато корисних функцій / pixabay

Металева губка є незамінним помічником на кухні, адже з її допомогою можна легко відчистити нагар зі сковороди чи каструлі. Також металева губка добре очищає різноманітні поверхні від іржі. Проте у цього чудо-виробу є ще кілька функцій, про які ви могли не знати раніше. Главред зібрав для вас найкращі поради, як можна з користю використати металеву губку у побуті.

Металева губка захистить від гризунів

Багатьом знайома ситуація, коли ночами в кутках будинку з’являється шурхіт. Це ознака того, що в будинку завелися гризуни, адже з настанням холодів миші шукають більш комфортні умови для життя. У пошуках їжі вони проникають до осель через дрібні шпаринки, приносячи дискомфорт господарям будинку.

Назавжди закрити вхід гризунам до оселі допоможе звичайна металева губка. Потрібно просто закласти губкою усі щілини, за допомогою яких миші пробираються до будинку. Металевий дріт від губки мишам не по зубах, а тому вони не зможуть його прогризти. Щоб губка раптово не відвалилася від щілини, потрібно запінити її будівельною пінкою.

відео дня

Металева губка добре очищає овочі та рибу

Погодьтеся, що чищення овочів ножем не завжди є економним, адже зрізається доволі товстий шар шкірки. Почистити овочі заощадливо та швидко допоможе металева губка. З її допомогою можна з легкістю почистити моркву або молоду картоплю, при цьому залишаючи мінімум обрізків.

Також металева губка відмінно справляється з чищенням риби. При цьому немає різниці, яку рибу ви хочете почистити, – річкову чи морську. Результат буде відмінними в обох випадках.

Металева губка може стати чудовим фільтром

Якщо у вас вдома є домашні улюбленці, то цей лайфхак саме для вас. Як відомо, домашні тваринки також потребують особистої гігієни – їх потрібно час від часу купати. Цей процес приносить не дуже велике задоволення, адже якщо ви купаєте, наприклад, собаку, то її шерсть може засмітити стік у ванній або душовій.

Саме металева губка може допомогти вам вирішити цю проблему. Наступного разу, коли знову будете купати домашню тварину, покладіть металеву губку у місце зливу. Таким чином стік не засмітиться, а миття тваринки вже не приноситиме стільки клопоту.

Металева губка добре шліфує поверхні

Металева губка чудово справляється зі шліфуванням різноманітних поверхонь, а тому може з легкістю замінити наждачний папір. Окрім того, металева губка навіть краще підходить для шліфування важкодоступних місць.

Також за допомогою цього чудо-виробу можна просто та швидко вирівняти поверхню перед фарбуванням та зняти старий шар фарби. До того ж різноманітні вигини на поверхнях не будуть проблемою для губки, на відміну від наждачного паперу, який може переламатись.

Вузькі вази з брудним дном вмить засяють

Якщо у вас вдома є вузька ваза, якою ви вже давно не користуєтесь через те, що її дно дуже брудне, металева губка допоможе виправити ситуацію. Щоб ваша ваза знову засяяла, потрібно нарізати металеву губку на шматки і проштовхнути їх у вазу.

Далі налийте у вазу трохи теплої води та додайте 1 чайну ложку лимонної кислоти, а також кілька крапель мийного засобу. Після цього накрийте чимось вазу та добре струсоніть нею. Це потрібно для того, щоб шматки губки добре пройшлися по стінках вази. Цю процедуру повторіть кілька разів, доки ваза повністю не стане чистою.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти