Незамінний помічник радянської людини: що носили в авосьці в СРСР

13 серпня 2023, 12:10оновлено 13 серпня 2023, 16:22
305
Авоська - це не тільки символ радянської епохи, а й невід'ємна частина культурної спадщини.
Що носили в авоську
Що носили в авоську / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Кожна епоха має свої символи і таємниці, і одним з них в радянські часи була "авоська". Ми розповімо, що носили в авоську в СРСР, як вона ще називалася і скільки коштувала.

Що носили в авоську в СРСР?

Авоська була свого роду універсальним помічником для радянської людини. У ній можна було носити продукти, дрібні покупки, іноді навіть документи або особисті речі. Ця проста сумка стала символом того, як симпатичні і невеликі речі можуть принести радість і комфорт в сірих буднях.

відео дня

Як по-іншому називається авоська?

Крім" авоськи", цю сумку називали ще й "тюшкой". Цей термін походить від слова "тюш" - давньоруський термін, що позначає полотняне полотно. Цікаво, яким чином з цього терміна вийшла назва для популярної сумки, але історія іноді зберігає загадкові таємниці.

Скільки коштувала авоська в Радянському Союзі?

Ціна на авоську в СРСР була невисокою, що робило її доступною для багатьох. Вартість могла варіюватися в залежності від матеріалу і місця придбання. В середньому, вартість авоськи коливалася від декількох копійок до рубля. У 1950-і авоська коштувала 3 рубля, в 1980 — 2 рубля 55 копійок. Це дозволяло людям використовувати її в повсякденному житті як недорогий і практичний аксесуар.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти