Ні для чого не рано і ніколи не пізно: 5 зірок, які стали відомими після 40 років

17 травня 2023, 11:28
Домогтися успіху можна в будь-якому віці, і приклад цих відомих особистостей - чудове цьому підтвердження.
Кім Кеттралл, Брайан Кренстон, Алан Рікман
Відомі люди, які досягли успіху в зрілому віці / ua.depositphotos.com

Фортуна завжди була мінливою подругою, зустріти яку вдається далеко не кожному. Важливо не опускати руки, про що прекрасно знають люди, які домоглися успіху в зрілому віці.

Главред зібрав кілька надихаючих історій про знаменитостей, які прославилися після 40 років.

Кім Кетролл почала кінокар'єру в 19 років, і за всіма параметрами її кар'єра повинна була стати багатообіцяючою - дівчина була талановита і миловидна. Однак про ранній період творчості артистки знають лише її найвідданіші фанати, а персонажа, який приніс їй всесвітню славу, знають навіть ті, хто не дивився серіал "Секс у великому місті". Саманту Джонс Кетролл почала грати, коли їй було 42 роки, і лише тоді акторка зрозуміла, що таке справжня популярність. І хоч Кім недолюблює Саманту, так як вважає, що та зламала їй особисте життя, багато в чому вона їй вдячна - впевнена в собі і своїй сексуальності подруга головної героїні зробила Кім всесвітньо знаменитою.

відео дня
Кім Кетролл
Кім Кетролл / ua.depositphotos.com

Лиходій Ганс Грубер з "Міцного горішка" і суперечливий чарівник Северус Снейп з "Гаррі Поттера", суддя Турпін з "Свіні Тодда" і Гусінь в "Алісі в Країні чудес": все це - британський актор Алан Рікман, який до 26 років вважав, що в житті немає місця для розваг, тільки для роботи. Він старанно вчився і вів бізнес у власній дизайн-студії, але в глибині душі театр завжди вабив його. Аматорські постановки перестали задовольняти його акторський вогонь, і він занурився в театральний світ з головою, забувши про принципи, якими керувався. Першою помітною роллю на великих екранах для Рікмана став Ганс Грубер, який закріпив за ним амплуа чарівного лиходія. У "Міцному горішку" актор зіграв у 42 роки.

Алан Рікман
Алан Рікман / ua.depositphotos.com

Е. Л. Джеймс (справжнє ім'я - Еріка Мітчелл) стала одним з найбільш продаваних авторів в 48 років. До цього письменниця жила звичайним життям - була помічником керівника Національної школи кіно і телебачення і навіть не думала про те, щоб писати романи. Її життя перевернула інша письменниця, Стефані Майєр, та її "Сутінки". Подивившись фільми і перечитавши книги, Джеймс була настільки вражена, що приступила до написання власної серії романів "П'ятдесят відтінків". Вони виявилися настільки успішними, що в 2012 році Е. Л. Джеймс була включена Time в список "100 найвпливовіших людей світу".

Е. Л. Джеймс
Е. Л. Джеймс / instagram.com/erikaljames

З 23 років Джуді Денч могла гордо іменувати себе акторкою. На сцену лондонського театру Old Vic і Королівського Шекспірівського театру вона виходила в самих завидних ролях - Джульєтти, Офелії, Гермії, Титанії, Леді Макбет та ін. На кіно і телебачення вона великих надій не покладала, хоч і з'являлася в епізодичних ролях то тут, то там. У житті Денч все змінив Джеймс Бонд. У 1995 році, коли акторці був 61 рік, вона зіграла М - начальника агента 007 у фільмі "Золоте око" і... прокинулася всесвітньо знаменитою. Два роки по тому Джуді Денч отримає "Оскар" - за восьмихвилинну роль королеви Єлизавети I у фільмі "Закоханий Шекспір".

Джуді Денч
Джуді Денч / ua.depositphotos.com

Як і життя його персонажа - Уолтера Уайта з серіалу "Пуститися берега" - життя Брайана Кренстона круто змінилося вже в досить зрілому віці. Хлопчисько зі складним дитинством, який перебивається то нічною роботою на кладовищі, то вантажником, щоб якось зводити кінці з кінцями, завжди мріяв стати актором. Більше 20 років Кренстон кочував від однієї епізодичної ролі до іншої в надії, що його помітять. Але сталося це лише в 2000 році, коли йому було вже 44 роки: тоді він став впізнаваним завдяки ролі Хела, батька головного героя в серіалі "Малкольм в центрі уваги". У 2008 році, з 52-річним Кренстоном трапився "Пуститися берега" і світова популярність, яку він пообіцяв собі ще підлітком.

Брайан Кренстон
Брайан Кренстон / ua.depositphotos.com

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти