Ніяких зморшок і в'ялої шкіри: 3 маски з яйця для підтяжки обличчя

22 травня 2023, 15:41оновлено 22 травня 2023, 16:22
Яєчний жовток є відмінним інгредієнтом в масці для обличчя. Він здатний наситити шкіру корисними речовинами і повернути їй пружність.
обличчя, яйце, догляд за обличчям
Рецепт маски для обличчя з яйця / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кожна жінка бажає залишатися красивою, молодою і доглянутою якомога довше. Однак з часом на нашому обличчі з'являються вікові зміни - пігментні плями, зморшки, шкіра стає в'ялою. Жінки роблять маски для обличчя, наносять креми, щоб зберегти молодий вигляд шкіри.

Однак багато хто вважає, що засоби для догляду за шкірою обличчя коштують дуже дорого і через це їм доводиться змиритися з тим, що вони нібито не можуть собі дозволити цього. Але вони помиляються. Адже іноді кращими засобами будуть ті, які лежать у нас в холодильнику.

Натуральні продукти можуть наситити шкіру корисними речовинами і повернути їй здоровий вигляд. Багато красунь роблять маски для обличчя з яєць. Вони поділилися кількома секретами і рецептами таких масок для різного типу шкіри.

відео дня

Варто відзначити, що курячі яйця здатні надати шкірі свіжість, пружність, очистити її від чорних цяток і зробити мімічні зморшки менш помітними. Вся справа в речовинах, які містяться в яйці.

Амінокислоти здатні відновити жировий баланс і роботу сальних залоз; лецитин - відновити водний баланс в епідермісі; білок - оновити епідерміс; вітаміни А і Е - наситити клітини шкіри.

У яйці є і колаген, який повертає шкірі пружність, підтримує її еластичність.

Однак перед тим, як наносити яйце на шкіру, потрібно підготуватися.

догляд за шкірою обличчя
Рецепт маски для обличчя з яйця / фото: ua.depositphotos.com

Як підготувати шкіру до нанесення маски для обличчя

Шкіра - орган, на якому накопичується величезна кількість бруду. Пил, жир, бактерії забивають наші пори і призводять до появи чорних цяток, а також прищів.

Перед нанесенням маски потрібно обов'язково очистити шкіру. Ось тільки звичайної води буде недостатньо. У щоденному догляді обов'язково повинен бути спеціальний лосьйон, молочко або пінка для вмивання. Після ретельного очищення обличчя потрібно змастити тоніком.

Лише після цього можна буде вважати, що ви дійсно очистили обличчя. Варто відзначити, що під час вмивання не потрібно використовувати звичайне мило, адже воно може пересушити верхній шар вашої шкіри.

Також відмінним варіантом буде, якщо ви будете наносити маска на злегка розпарену шкіру після ванної.

Маски для обличчя з яєць

Подібні маски з яєць потрібно готувати виключно перед самою процедурою. Її не варто зберігати в холодильнику днями, краще відразу все викинути. Яйця повинні бути кімнатної температури. Якщо ви будете наносити холодну маску - вона навпаки звузить пори і не зробить належного ефекту.

Під час приготування маски яйце потрібно збивати вінчиком або виделкою. Зазвичай маску варто тримати на обличчі 15-20 хвилин. Змивати її можна прохолодною водою або остиглим зеленим чаєм. Ні в якому разі не використовуйте для змивання яєчної маски теплу або гарячу воду, тоді яйце згорнеться у вас на обличчі.

Відмінним варіантом стане нанесення маски перед сном.

Яйце
Рецепт маски для обличчя з яйця / фото: ua.depositphotos.com

Маска з яйця для сухої і схильної до подразнення шкіри

Вам знадобиться 1 яєчний жовток, 2 столові ложки жирного сиру і молоко.

Вам потрібно спершу збити жовток, після чого туди потрібно додати сир і тепле молоко. У вас повинна вийти консистенція рідкої сметани.

Наносити маску можна ватним диском або спеціальним пензликом для масок.

Маска з яйця для сухої шкіри

Вам знадобиться 1 яєчний жовток, 1 стиглий банан, 1 столова ложка м'якоті кабачка.

Спершу вам потрібно змішати кабачок і банан, щоб вийшла консистенція пюре. Після цього туди потрібно додати яєчний жовток і все перемішати віночком.

Маска з яйця для жирної шкіри

Вам знадобиться 1 яєчний жовток, 2 столових ложки густої сметани.

Вам потрібно збити яйце і змішати це все зі сметаною. Необхідно, щоб у вас вийшла однорідна консистенція. Ця маска допоможе стягнути пори, додасть відчуття свіжості.

Кому не можна використовувати маски з яйцем

Ні в якому разі не наносите на обличчя маску без проведення алергічної проби. Краще передчасно нанесіть трохи маски на тильну частину руки і почекайте кілька хвилин. Якщо алергічна реакція не з'явилася, то маску можна наносити на обличчя.

Також з обережністю варто використовувати подібні маски при куперозі. Краще утриматися від нанесення яйця на обличчя в разі наявності саден, ран або пухлин на шкірі.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти